Actualitate

Ce se întâmplă cu “Școala din Parc”. Toți părinții și profesorii trebuie să știe asta

Sursa Fb/Scoala din parc

Duminică, 10 aprilie, se dă startul celei de-a treia ediții a proiectului “Școala din Parc”. Este proiectul autorităților prin care copiii din municipiul Buzău au parte de o serie de ateliere și spectacole, specifice fiecărei vârste. Spre deosebire de anii trecuți, ediția din 2022 vine cu o serie de noutăți.

În primul rând, startul activităților nu se mai dă în vară, ca în anii trecuți, ci chiar la finele acestei săptămâni. Duminică, la ora 11:00, copiii, și nu numai, sunt așteptați la Vila Albatros, din Parcul Marghiloman, unde vor putea lua parte la un spectacol de excepție. Pe scena din parc va urca ventrilocul Crina Zvoboda, care a pregătit un spectacol special. Intrarea este liberă, însă, atenție, în limita locurilor disponibile !

După spectacolul de duminică, școala din parc va continua cu alte surprize. De exemplu, anul acesta activitățile se vor extinde și vor fi organizate în toate parcurile mari din oraș, inclusiv în Parcul Crâng.

“Îi obișnuisem pe buzoienii mici să începem vara, în vacanță, însă, de anul acesta vrem să-i mai prindem și cât mai sunt la școală. Îi vom invita pe profesori să vină în cadru organizat, îi vom ajuta inclusiv cu transportul. Le pregătim ateliere dintre cele mai diverse, de la ateliere de recreere, până la cele de grădinărit. Ni s-a solicitat să venim și în Parcul Crâng, unde sunt foarte mulți copii, și anul acesta vom avea și acolo activități, cel mai probabil în zona foișorului”, a declarat, la Focus Tv, viceprimarul Oana Matache.

În plus, ateliere pentru copii vor fi organizate și în cartiere, pentru ca un număr cât mai mare de micuți să ia parte la activități.

„Vom merge și în cartiere pentru că anul tercut am experimentat spre finalul sezonului “Școala din cartier” și a avut foarte mare succes, ne-am dus în cartierele mărginașe. Au fost foarte încântați părinții.am fost la Școala 14 în Simileasca, în Mihai Viteazu. Mai ales cum e în Poștă, unde foarte mulți stau la case, ei nu au obișnuința să vină în parcurile mari, pentru că au curte, și nu beneficiau de acest program. Și atunci, ne-am dat seama că pentru a face acest program cât mai accesibil tuturor trebuie să ne ducem cât mai aproape de fiecare copil.”

În cadrul programului Școala din Parc vor avea parte de diverse ateliere, inclusiv de astronomie.

“Am avut o întâlnire cu dl Alexandru Mironov. I-a atras foarte mult acest proiect, vor veni cu ateliere de astronomie, vom avea și observatoare și seara copiii pot veni în parc să vadă corpurile cerești. Ne-am gândit ce perioadă să alegem să aibă și vizibilitatea corespunzătoare. Va fi în a doua jumătate a luni iunie. Vom face o întreagă săptămână știință și tehnică. Vor veni cu roboți, vor face experimente științifice cu copiii. Vor fi ateliere artistice, culturale, ludice, limbi străine, vom lucra din nou cu meșterii populari.”