Actualitate

Eveniment în premieră, la Buzău: întâlnire între părinți și medici pentru a afla cum îi pot proteja pe cei mici de bolile de sezon

Odată cu debutul unui nou an școlar, una dintre cele mai mari griji ale părinților este legată de sănătatea copiilor. Se apropie sezonul virozelor respiratorii, adică o perioadă în care cei mici se pot îmbolnăvi foarte ușor, mai ales în colectivitate. Copiii de grădiniță sunt cei mai predispuși îmbolnăvirii, așa că părinții lor au și cele mai multe întrebări legate de imunitatea micuților în această perioadă sau când ar trebui să meargă la medic cu cel mic.

În curând, în premieră, părinții vor afla răspunsul la întrebările pe care le au și vor primi sfaturi de la un medic specialist. Fundația Comunitară Buzău, la inițiativa unui medic din Buzău, a decis să organizeze o întâlnire între părinți și medici pentru a veni în sprijinul buzoienilor.

“Am primit o solicitare de la un medic din Buzău care a venit cu o propunere legată de un eveniment pentru prevenție. Ne-am angajat să îl organizăm noi, pentru că vrem să îl facem mai repede, și cumva pentru a seta și a crea niște standarde pentru ca mai departe un ONG pe sănătate sau un grup de inițiativă să îl preia și să se ocupe. Acest eveniment de prevenție are un concept foarte inedit: invităm într-o locație 3 medici specialiști din zona copiilor 3-5 ani și dăm oportunitatea părinților acestor copii care vor intra în colectivități să discute direct cu medicul despre întrebările, fricile prin care au trecut, să aibă toate informațiile la îndemână în noul an școlar. Ne-am ales Pediatrie, ORL și Stomatologie, sunt 3 ramuri importante, în care părinții trebuie să afle cât mai multe informații pentru a preveni anumite boli”, a declarant, la Focus Tv, Lavinia Iordache, președinte Consiliul Director Fundația Comunitară.

Organizatorii pregătesc detaliile întâlnirii dintre medici și părinți, urmând să anunțe data exactă și locația.