Actualitate

(FOTO) Investiții în școli și grădinițe. Cum arată terenurile de sport și locurile de joacă recent amenajate

A fost forfotă mare în ultimele săptămâni în școli și grădinițe. S-au zugrăvit pereții, s-au înlocuit băncile și scaunele rupte, s-au igienizat toate clasele, astfel încât în prima zi din noul an școlar copiii să fie primiți în cele mai bune condiții. Lucrări ample s-au derulat, în multe unități, și în curtea exterioară pentru refacerea locurilor de joacă și a terenurilor de sport.

În municipiul Buzău, elevii din multe școli vor avea surpriza luni să găsească schimbări majore față de ceea ce au lăsat în luna iunie. Pe timpul vacanței de vară s-a investit pentru modernizarea terenului pe care elevii fac orele de sport. La Școala nr 15 ,,G.E.Palade” și la C.N.,,B.P.Hasdeu” a fost amenajat câte un teren multifuncțional nou. Și elevii Școlii 16 ,,Ion Creangă” se vor bucura, în sfârșit, de un teren de sport nou și modern.

Sursa foto Fb/ Oana Matache

La rândul lor, prichindeii de grădiniță vor fi întâmpinați de educatoare într-un spațiu plin de culoare și voie bună. În ultimele luni, curțile exterioare ale grădinițelor din oraș au fost complet reamenajate cu spații de joacă și de învățare.

O investiție majoră s-a derulat la Grădinița Boboceii , din cartierul Micro 3. De pildă, 54 000 de lei au fost alocați numai pentru amenajarea locului de joacă ce va prinde viață începând de săptămâna viitoare.

Iată lista completă a investițiilor în școlile și grădinițele din municipiul Buzău, conform unui raport al Inspectoratului Școlar Județean Buzău prezentat în ședința Colegiului Prefectural de la finele lunii august:

 • -GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 9 MUNICIPIUL BUZĂU – amenajare terasă intrare copii, tâmplărie,termopane, inlocuire pardoseli cu parchet laminat in două săli de calsă, aproximativ 30000 RON
 • -ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 11 MUNICIPIUL BUZĂU – containere sanitare 226 000 RON
 • -GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT “BOBOCEI DIN MICRO III” MUNICIPIUL BUZĂU      35 000  RON (gard) și  54 000 RON (amenajare loc de joacă).
 • -ŞCOALA GIMNAZIALĂ “ION CREANGĂ” MUNICIPIUL BUZĂU – teren de sport reabilitat, urmează amenajarea curții interioare.
 • -GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 6 MUNICIPIUL BUZĂU – 30000 RON – ansamblu parc de joacă.
 • -COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC “SPIRU HARET” MUNICIPIUL BUZĂU Aproximativ 17.910 euro – achiziționare container, tip clasă.
 • -ŞCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAIL KOGĂLNICEANU” MUNICIPIUL BUZĂU 10500 RON parcare auto; 7000 RON perete sală de  activități și 15000 RON  achiziționare mașină de gătit.
 • -ŞCOALA GIMNAZIALĂ “EPISCOP DIONISIE ROMANO” MUNICIPIUL BUZĂU – lucrări de reaparații la acoperiș  –   345.000,00 RON.
 • -GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 8 MUNICIPIUL BUZĂU- 70000 RON (achiziție container tip magazie) și 29000 RON (placare cu tartan a  locului de joacă).
 • -COLEGIUL NAŢIONAL “MIHAI EMINESCU” MUNICIPIUL BUZĂU – 15000 RON –achiziția unei pompe la CENTRALA TERMICĂ
 • -LICEUL TEHNOLOGIC “HENRI COANDĂ” MUNICIPIUL BUZĂU 59.300,97 RON-lucrări amenajări interioare corp tehnic.
 • -CENTRUL ŞCOLAR DE EDUCAŢIE INCLUZIVĂ MUNICIPIUL BUZĂU –3181081,69 RON , Proiect de eficientizare energetică a clădirii, cofinanțat prin Fondul European.
 • -ŞCOALAGIMNAZIALĂ”SFÂNTUL APOSTOL ANDREI” MUNICIPIUL BUZĂU  182400 RON -lucrări de reparații( săli clasă, instalație electrică )