Actualitate POLITICĂ

(VIDEO&FOTO) Eveniment în premieră pentru liberalii buzoieni. S-a lansat prima ediție a “Școlii de vară” a TNL Buzău

Eveniment în premieră la Buzău. Organizația Județeană a PNL Buzău a lansat astăzi prima ediție a “Școlii de vară” a tineretului liberal buzoian. De astăzi și până duminică vor avea loc dezbateri, cursuri și discuții pe diferite teme precum administrație, comunicare sau antreprenoriat, la care participă specialiști din domeniu, miniștri, parlamentari și lideri de partid. La eveniment sunt prezenți lideri de seamă ai PNL de la Centru, precum deputatul Robert Sighiartău, fost secretar general al partidului, deputatul Ionuț Stroe, fost ministru al Tineretului și Sporturilor, sau deputatul Sebastian Burduja, ministru al Cercetării.

„Fixați-vă obiective îndrăznețe, pentru că veți reuși”, le-a transmis deputatul Ionuț Stroe tinerilor liberali.

De asemenea, la Școala de vară participă liderii PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu și senatorul Vlad Mircea Pufu.

Este pentru prima dată când la Buzău este organizată Școala de vară a TNL Buzău, organizația de tineret fiind înființată abia după 2020, odată cu schimbarea conducerii PNL Buzău. Totodată, Gabriel Avrămescu a vorbit despre mesajul puternic dat de prezența liderilor centrali la deschiderea taberei de vară a tineretului liberal buzoian.

“De la început ideea a fost că trebuie să avem o organizație de tineret, în 2020 nu exista organizație de tineret la Buzău. De atunci am început să facem organizație de tineret cam în fiecare localitate, am reușit să aducem tineri de valoare printre noi. Avem tineri din multe localități aici, tineri valoroși, pe picioarele lor și ne dorim ca odată ce participă aici să învețe și să aibă curaj să își asume culorile PNL pentru că în Buzău să fii liberal înseamnă să fii curajos. Faptul că atâția colegi de-ai noștri de la București sunt alături de noi, înseamnă extraordinar de mult pentru noi pentru că, de obicei, liderii politici naționali, atunci când trebuie să vină la Buzău, își găsesc altă treabă, și Buzăul a fost tot timpul ocolit. În campania electorală pentru parlamentare, Buzăul a fost singurul județ în care un singur lider național a avut curajul să vină, și anume Rareș Bogdan. În rest, am fost ocoliți în mod constant” , a arătat, în debutul evenimentului, președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu.

La rândul său, președintele Organizației Municipale a PNL Buzău, senatorul Vlad Mircea Pufu, le-a vorbit tinerilor liberali și, totodată, a arătat ce rol important au aceștia în partid .

“Am avut prima intervenție la Vadu Pașii în campania electorală și alocuțiunea de atunci a fost așa: trebuie să deschidem larg ferestrele partidului pentru tineri, să aducem foarte mulți tineri la PNL pentru că am găsit o organizație doar pe hârtie. Ne-am fixat ca obiectiv apropierea tinerilor. Iată-ne, după 2 ani am reușit să avem ceea ce avem azi aici: câte un reprezentant din fiecare organizație, câte un tânăr pe care noi l-am selectat pentru a fi aici pentru că reprezentați partea de comunicare. Am spus de fiecare dată că încercăm să schimbăm lucrurile și să dăm mult mai mare prezență comunicării în interiorul și în exteriorul partidului. Acest lucru ne- am propus să îl facem cu dumneavoastră, cu tineri, chiar dacă suntem la început, chiar dacă nu ați mai făcut acest lucru, noi ni l-am asumat și am zis să începem prin aceste școli pe care astăzi le inaugurăm, să facem un minim instructaj politic pentru că obiectivele se realizează și printr-o muncă asiduă.”

Școala de vară a TNL Buzău se desfășoară, în perioada 26-28 august, la Chiojdu.