Social

EXCLUSIV: CUM A TRĂIT MOMENTUL ATACURILOR DIN VIENA SOPRANA DIANA ALEXE

Soprana Diana Alexe, originară din Vrancea și de 2 ani angajată a Operei de Stat din Viena, a trecut prin momente de groază luni seară, când mai mulți indivizi înarmați au început să tragă în oamenii aflați în centrul Vienei. Artista a povestit în exclusivitate pentru șansanews.ro cum a trăit momentul atacurilor la o distanță destul de mică de locul în care au avut loc.

Diana se afla în centrul Vienei, la repetiții, când teroriștii au deschis focul.

“Eram la repetiții în centrul orașului când s-a produs atacul. Autoritățile au luat măsuri imediat și au baricadat toate ieșirile/intrările instituțiilor și locuințelor. Teatrele desfășurau ultima serie de concerte înainte de al doilea Lockdown. Artiștii și publicul au așteptat sa fie escortați de poliție aproape de miezul nopții spre locuri ferite de zona de pericol. Ținta principală a teroriștilor a fost Sinagoga evreiască, însă, din fericire era închisă. Așa că oricine stătea în calea lor era în pericol.”

Totul era ca într-un film de groază, oamenii alergau în toate direcțiile, fără să aibă o directive clară, numai să găsească un loc unde să se adăpostească de armele teroriștilor.

“Inițial, oamenii credeau că sunt focuri de artificii, însă, după auzirea sirenelor polițiștilor, s-a instalat o panică generală. Din acel moment nu mai exista distanțare socială, cu toții alergau dar nu știau încotro.”

Imediat după atac, pe lângă toate restricțiile impuse, autoritățile au interzis deplasările pe străzi.

“Zona centrală este încă sub pază, și în plus, începând de marți, al doilea Lockdown interzice deplasarea între 20:00 și 6:00.”

În ciuda coșmarului pe care l-a trăit, acum, la două zile după atentat, soprana Diana Alexe spune că se simte în siguranță. Însă, totul parcă este un vis, Viena fiind cunoscut ca un centru de liniște.

“E forte trist să se întâmple astfel de evenimente într-un oraș atât de pașnic și liniștit ca Viena.”, a precizat pentru șansanews.ro soprana Diana Alexe, angajată a Operei de Stat din Viena.