Actualitate Social

URMĂRILE ACCELERĂRII PANDEMIEI: clase întregi trec la învățământ online, patru comune în scenariul roșu

Analiza zilnică a evoluțiilor epidemiologice de la nivelul județului Buzău determină autoritățile să ia noi măsuri. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, miercuri, ca elevii a zece clase de la școli din Râmnicu Sărat și din mediul rural să continue cursurile online, în perioada următoare.

Iată deciziile!

  • se suspendă desfășurarea cursurilor din scenariul 2 la clasa a VII-a B de la Școala Gimnazială ”Dr. Ilie Pavel” Râmnicu Sărat, până la data de 09.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).
  • se suspendă desfășurarea cursurilor ”față în față” la clasele a VI-a, a VII-a, a VIII-a și clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială comuna Amaru, până la data de 09.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).
  • se suspendă desfășurarea cursurilor ”față în față” la clasele a V-a, a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială ”Ion Roșca”, comuna Cochirleanca, până la data de 13.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).
  • se suspendă desfășurarea cursurilor ”față în față” la clasele a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială Boboc, comuna Cochirleanca până la data de 13.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).

În același timp, Direcția de Sănătate Publică a calculat rata de incidență cumulată pe ultimele 14 zile, pe fiecare unitate administrativ- teritorială a județului Buzău. Astfel s-a constatat că la nivelul comunelor Cănești, Odăile, Unguriu și Podgoria, incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori (2,85/1000, 2,80/1000, 1,77/1000, 1,62/1000) și s-au dispus următoarele măsuri, începând cu data de 04.11.2020:

–  proiecții de cinema, spectacole și concerte cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

– se interzic spectacolele de tip drive-in, precum și desfășurarea în aer liber de spectacole, concerte, festivaluri sau alte evenimente culturale;

– restaurantele și cafenelele pot funcționa, în interior, fără a depăși 30% din capacitate, în intervalul orar 6:00-23:00;

– activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului  în intervalul orar 6:00-23:00;

– operatorii din domeniul jocurilor de noroc pot funcționa fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Măsurile stabilite vor fi aplicate pentru o perioadă de 14 zile de la data adoptării prezentei hotărâri, cu evaluare la finalul acestei perioade.