Actualitate

EXCLUSIV! CUM VA ARATA ZONA FOSTEI MATERNITĂȚI! Blocul ar putea fi locuit de 20 de medici și familiile acestora

Construcția blocului de locuințe destinat medicilor și familiilor acestora a intrat în linie dreaptă, Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean anunțând, în exclusivitate, la Focus TV, că s-a ajuns la etapa licitației pentru desemnarea constructorului. Astăzi, șansanews.ro vă arată, în premieră, cum va arata zona în care până în 2012 a funcționat Maternitatea din municipiul Buzău, devenită în ultimii ani un loc dezolant pentru trecători.

Imobilul care se va ridica pe Bulevardul Gării se va încadra în stilul urbanistic al zonei , iar clădirea va avea un regim de înălțime de P+5.Cu alte cuvinte, este vorba despre un bloc cu cinci etaje care va avea în total 20 de locuințe, toate destinate medicilor care vor lucra în Buzău, dar au domiciliul în alt județ.

Locuințele vor fi extrem de spațioase, pe fiecare etaj fiind distribuite patru apartamente, dintre care trei cu două camere a căror suprafață utilă va fi de circa 68 sau 70 de metri pătrați și un apartament cu o cameră, cu o suprafață utilă de 48 de metri pătrați. De asemenea, pe fiecare etaj vor fi amenajate o cameră de depozitare și un uscător.

Aceste apartamente ar putea fi locuite de maximum 60 de persoane, adică medicii și familiile acestora. Vestea este una extrem de bună dat fiind faptul că în prezent, Spitalul Județean are angajați 20 de medici din alte județe pentru care decontează chiria. Este vorba despre suma de  o mie de lei pe lună, timp de trei ani, bani plătiți prin intermediul Consiliului Județean.

”Realizarea unor construcții noi de locuințe, destinate închirierii de către medicii specialiști, vine ca un beneficiu, care să cântărească suficient de mult în alegerea lor și să își stabilească domiciliul în municipiul Buzău, pentru a profesa”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii județeni.

Parterul blocului va avea patru birouri, doua spații pentru arhivă  și o sală de ședință.

Accesul locatarilor la blocul de locuințe se face dinspre latura estică, pe aleea pietonală din B-dul Gării, separat de cel al angajaților din zona de birouri, care vin pe traseu distinct, tot dinspre B-dul Gării.

Valoarea totală a investiției depășește 19 milioane de lei . Fosta maternitate a fost demolată în 2017, iar de atunci terenul a fost curățat fiind pregătit pentru construcție. În total suprafața are un hectar, dintre care 4000 de metri pătrați au fost dați în folosință Ministerului Justiției pentru construirea sediului Judecătoriei Buzău, care în prezent funcționează într-un mall.