Actualitate

(EXCLUSIV) LA UN PAS DE CRIMĂ. Doi indivizi au pus cuțitul la gâtul șoferiței de pe autobuzul 7 și unei taxatoare de pe linia 8(UPDATE)

UPDATE: Unul dintre indivizii care, vineri noapte, i-a pus pe jar pe polițiștii buzoieni și a băgat în sperieți două angajate ale Transbus dar și călătorii din 2 autobuze a fost reținut pentru 24 de ore. Individul a fost reținut, fiind acuzat de tulburarea liniștii și ordinii publice, amenințare și port sau folosirea fără drept a unui obiect periculos. Sâmbătă, va fi propus instanței cu propunerea de arestare preventivă. Cel de-al doilea individ implicat a fost lăsat să plece acasă, considerându-se că a fost doar martor al incidentelor.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Scandal de proporții, vineri seară, în zona spitalului Brătianu de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, aplanat doar de polițiști și jandarmi.

Doi indivizi de etnie romă au amenințat cu cuțitul o șoferiță de pe autobuzul 7 care, le-ar fi cerut atunci când au urcat în autobuz, să-și pună masca pe figură. După ce au amenințat-o pe șoferița Transbus de față cu ceilalți călători, indivizii au coborât din autobuzul 7, dar nu s-au potolit. Au urcat într-un alt autobuz care circulă pe traseul 8 și ar fi procedat întocmai cu o taxatoare care le-ar fi cerut biletul de călătorie. Și aceasta a fost amenințată cu cuțitul.

Apoi, indivizii au coborât din mijlocul de transport în comun și au încercat să scape, fugind, însă polițiștii și jandarmii, sosiți în zonă în urma unui apel la 112, au reușit să-i imobilizeze. Indivizii au fost duși la Poliția Municipiului Buzău, unde, la ora postării acestei știri, sunt audiați de oamenii legii.