Actualitate POLITICĂ

Exclusiv. Din susținători, au devenit adversari politici. George Simion zice că e dezamăgit de primarul Constantin Toma (VIDEO)

Sursa foto www.georgesimion.ro
Sursa foto www.georgesimion.ro

Din parteneri, adversari politici. Așa a evoluat în doar câteva luni, spune George Simion, liderul AUR,  relația dintre el și primarul Constantin Toma.

Prezent în studioul Focus Tv, în emisiunea Sens Direct, George Simion a vorbit despre colaborarea dintre el și primarul Buzăului, Constantin Toma. Simion a spus că a rămas dezamăgit când a văzut poziția luată de mai mulți primari din țară, inclusiv de cel al Buzăului, după ce, recent, liderul AUR și câțiva susținători au fost acuzați că au intrat cu forța în Primăria Timișoara, creând haos. George Simion a adăugat că se aștepta ca primarul Constantin Toma, un cunoscut susținător de-al său, să îl contacteze și să îl întrebe ce s-a întâmplat, de fapt, la Timișoara, și nu să se alăture primarilor de municipii care au dezaprobat atitudinea reprezentanților AUR.

“A fost o dezamăgire această scrisoare venită la inițiativa UDMR, mai ales că noi n-am făcut nimic în Primăria Timișoara, nicio violență. Practic, 22% dintre primarii de municipii au semnat scrisoarea, 23 din 109. Am avut un rictus să-l văd pe domnul primar Toma pe acea listă, mai ales că putea să mă sune, să mă întrebe ce a fost acolo.„

Pe de altă parte, George Simion spune că politica i-a distanțat pe cei doi, în anii din urmă, văzuți umăr lângă umăr la diverse evenimente.

“M-a susținut când am candidat independent, dar de când am pornit AUR suntem adversari politici, suntem adversari și pentru PSD-ul dumnealui. Astea sunt jocurile politice. Sperăm să rămânem oameni, să facem bine pentru cetățeni. Sper să înțeleagă domnul Toma, că acum e la guvernare, are toată puterea la dispoziție care îl poate ajuta pentru orașul Buzău.”

Săptămâna trecută, 23 de primari de municipii din țară, inclusiv Constantin Toma, au semnat un document prin care au acuzat atitudinea membrilor AUR, acuzați că au intrat cu forța în sediul Primăriei Timișoara. Grupul de simpatizanți AUR a scandat lozinci împotriva primarului Timișoarei, fiind nevoie de intervenția polițiștilor și jandarmilor.

„Asociaţia Municipiilor din România a luat act cu îngrijorare de incidentele petrecute în cursul zilei de vineri la Primăria Municipiului Timişoara, când mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au pătruns cu forţa în sediul instituţiei. Condamnăm cu fermitate orice acţiune destabilizatoare care aduce atingere ordinii şi statului de drept! Suntem solidari cu primarul Municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi cu colegii dânsului care au fost martori la scenele violente de astăzi şi facem un apel la instituţiile statului cu atribuţii în ordinea publică să acţioneze ferm şi să sancţioneze astfel de fapte, dar şi să prevină pe viitor repetarea unor asemenea acţiuni agresive şi primitive care nu au ce căuta într-un stat civilizat, membru al Uniunii Europene”.