Actualitate Agricultura acum

Exclusiv! Direcția Agricolă a rămas în beznă. Activitatea este blocată. Ce riscă fermierii

Update: Asociația Femeilor Ortodoxe din Buzău a răspuns solicitării sansanews.ro, lăsând să se înțeleagă faptul că cele două părți vor ajunge la o înțelegere:

”  În cursul zilei de astăzi, Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române este pe cale să clarifice situația ivită în raport cu Direcția Agricolă Buzău”. 

Știrea inițială: Situație critică, fără precedent, la Direcția Agricolă Buzău. Activitatea instituției este blocată de două zile, astfel că fermierii Buzăului nu au cum să predea documentele în baza cărora trebuie să încaseze ajutoarele de la stat. Cu alte cuvinte, banii așteptați de agricultorii afectați de secetă și beneficiarii programelor de minimis vor ajunge cu întârziere.

Clădirea în care își desfășoară activitatea Direcția Agricolă Buzău a rămas, începând de ieri, fără energie electrică. Potrivit surselor sansanews.ro , în cursul zilei de marți proprietarul clădirii, respectiv Asociația Femeilor Ortodoxe din Buzău, ar fi decis să întrerupă alimentarea cu energie electrică. Astfel, după ce, în urmă cu câteva zile, a rămas fără gaze, iar angajații au muncit în frig, de ieri Direcția Agricolă Buzău este în imposibilitatea de a-și continua activitatea.

”De ieri am rămas fără curent electric. Angajații sunt la serviciu dar nu putem să muncim. Avem de primit documente de la fermierii pentru că trebuie să acordăm despăgubirile pentru secetă și nu le putem primi. La fel , ar trebuie să plătim ajutoarele de minimis pentru legumicultorii care au cultivat în ciclul doi, ajutoarele de minimis pentru usturoi”, au spus surse din cadrul instituției.

Practic, ceea ce se întâmplă la Direcția Agricolă nu reprezintă altceva decât punctul culminant al unei situații despre care se știe deja de câteva luni și despre care s-a discutat inclusiv în spațiul public. De altfel, conducea instituției, Cosmin Florea, a explicat, public, faptul că instituția a fost notificată că trebuie să se mute din sediul din strada Victoriei. Între timp, au fost făcute demersurile, iar conducerea instituției ar fi găsit un nou sediu la Galeria Mall, însă mutarea nu se poate face mai devreme de 15 decembrie. În această situație, spun sursele sansanews.ro, conducerea Direcției Agricole ar fi solicitat Asociației Femeilor Ortodoxe înțelegere astfel încât angajații să-și poată desfășura activitatea pe strada Victoriei până la jumătatea lunii decembrie.

În ciuda acestor discuții și negocieri, activitatea instituției a ajuns să fie blocată, iar cei care vor fi nevoiți să suporte consecințele sunt fermierii care vor primi banii cu întârziere.

Pe de altă parte, prefectul Buzăului, Daniel Țiclea, a declarat pentru sansanews.ro că știe ce se întâmplă la Direcție Agricolă și a încercat o mediere între chiriaș și proprietar însă răspunsul primit de la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a fost unul negativ.

Daniel Țiclea

Între timp, redacția sansanews.ro a solicitat un punct de vedere cu privire la această situație și de la Asociația Femeilor Ortodoxe din Buzău.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • BUNA ZIUA! NU A RAMANS NIMENI FARA GAZ SI CURENT ACEST INDIVID DIRECTOR FLOREA CARE TREBUIA DAT AFARA DE MINISTRUL DAEA ESTE IN CONCEDIU LA SCHI! DE UN AN A FOST ANUNTAT CA NU SE MAI PRELUNGESTE CONTRACTUL DAR PENTU A EVITA O SITUATIE PENIBILA DE INCOMPETENTA CRASA DIN PARTEA DIR FLOREA CONTRACTUL A MAI FOST PRELUNGIT DE SOCIETATEA FEMEILOR ORTODOXE DE 3 ORI PANA LA DATA DE 30 NOB2022!
    S-AU LAFAIT PE O CHIRIE MODICA SI ACUM O SA PLATEASCA LA MOLL DUBLU!