Actualitate

EXCLUSIV! GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA PIETROASELE. Nici rachetele antigrindină nu au putut opri urgia. Imagini surprinse și în alte comune

O ploaie torențială însoțită de grindină a făcut prăpăd în județ. Deși nu a durat decât câteva minute, vijelia a lăsat în urmă pagube însemnate locuitorilor mai multor comune din Buzău.

De exemplu, la Pietroasele ploaia a durat circa o jumătate de oră, timp în care, grindina a distrus culturile din grădinile oamenilor, viile și un drum aflat în reabilitare. Primarul Cornel Enache povestește că în doar câteva minute totul în jur era alb, acoperit de grindină.

”Sunt negru de supărare. A fost groaznic. În zece minute, era grindină de o luai cu fărașul”, a spus primarul Cornel Enache.

Cornel Enache, primar comuna Pietroasele

La fel de tare a plouat, în jurul prânzului, și în comuna Grebănu. Imagini cu ploaia torențială au fost postate pe rețele de socializare.

Imagini cu grindina au fost surprinse și în satul Plevna, din comuna Grebănu.

Și la Săgeata a căzut grindină destul de mare. În imaginile surprinse de localnici se vede cum șoferii aflați în trafic au fost nevoiți să tragă pe dreapta și să aștepte să treacă urgia.

Ploi însoțite de piatră au fost înregistrate și în comunele Colți și Ziduri dar și la Oreavu.