SĂNĂTATE

(EXCLUSIV MEDIKA TV) MULTE FEMEI AR TREBUI SĂ ȘTIE ASTA! Legătura neștiută dintre menopauză și o relație toxică în cuplu

Menopauza este o etapă firească în viața unei femei și apare, de regulă, după vârsta de 40 de ani, odată cu încetarea funcției ovariene.

Apariția menopauzei după 40 de ani este firească, dar unele femei pot avea simptome specifice și în perioada de pre-menopauză, care în cazul unora poate să apară și cu 6-7 ani înaintea încetării menstruației.

Clasicele bufeuri reprezintă primul simptom al apariției menopauzei. Adesea, acestea sunt însoțite și de alte simptome, ca tulburări de somn, creștere în greutate, retenție de apă, constipație, tulburări de dispoziție și de concentrare.

Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog, a dezvăluit la Medika TV și câteva lucruri neștiute.

Pe baza observațiilor pe care le-a făcut de-a lungul timpului, a constatat că anumite categorii de femei sunt mai predispuse să aibă parte de o menopauză furtunoasă, cu simptome foarte intense. Este cazul femeilor care au avut sarcini cu probleme, dar și al celor care sunt neîmplinite afectiv și au diverse probleme în familie. Iată ce a declarat la Medika Tv dr. Antonela Burlacu:

”Unele femei trec mai ușor prin toate aceste simptome, altele mai greu, variază mult intensitatea lor. Nu există un factor care să prezică ce fel de menopauză vom avea. Am găsit doar două lucruri care mi se par interesante. Doamnele care au avut o sarcină dificilă, toxică, cu disgravidie, se pare că vor avea o menopauză furtunoasă. La fel și femeile care experimentează o relație de familie, de cuplu dificilă – văduve, divorțate, femei cu o relație conflictuală  în familie – se pare că acestea au o coloratură afectivă a simptomelor”,

MAI MULTE DETALII, AICI