Actualitate

Exclusiv! Numele primilor artiști confirmați pentru Drăgaica 2023

Pregătirile pentru o nouă ediție a târgului Drăgaica au intrat în linie dreaptă. Până când tradiționalul bâlci își va deschide porțile, pe 9 iunie, mai sunt multe detalii organizatorice de pus la punct. Sarcinile au fost împărțite între două instituții din subordinea Primăriei Buzău : S.C. Piețe Târguri și Oboare și CCAM (Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman”). Aceasta din urmă se va ocupa de programul artistic al târgului. Sunt deja confirmate primele nume ale unor artiști care vor urca pe scena Drăgăicii. Festivalul etno-cultural anunță, pentru prima zi o apariție surprinzătoare, un nume mare al muzicii, o vedetă de televiziune și cântăreață de muzică pop.

O lungă carieră stă în spatele artistei, fiind una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de la noi din țară. Alexandra Irina Măruță, cunoscută mai bine sub numele de scenă Andra este cea care va urca pe scenă în deschiderea festivalului. Andra se află în lumina reflectoarelor de ani buni, fiind cunoscută atât pentru muzica sa, pentru campaniile sale, dar și pentru aparițiile la emisiunile TV.

Cât despre cei care vor cânta în ultima zi a festivalului, putem spune că „Dac-ai știi ce-i iubirea, poate ai găsi fericirea”! Direcția 5 va încânta publicul cu melodiile lor extrem de cunoscute precum „Îți mulțumesc”, „Ai un loc”, „O fată ca ea” și multe altele. Componenții formației au făcut trupa să devină una dintre cele mai îndrăgite, dar și longevive din România.

Ca și anii trecuți, tinerii până în 14 ani beneficiază de acces gratuit, iar adulții vor achita o taxă de 3 lei . Zeci de mii de participanți sunt așteptați anul acesta în Drăgaică, fiind un eveniment cu tradiție pentru buzoieni.

„Târgul Drăgaica din Buzău datează din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Dorim ca Drăgaica 2023 să continue ceea ce au realizat edițiile din ultimii ani, respectiv, un festival etno-cultural, deschis artelor spectacolului modern cu influențe etno și care, prin prezența meșterilor populari, să reînvie tradiția târgului de meșteșugari”, este menționat în proiectul de hotărâre privind organizarea evenimentului.

Mai multe despre regulile după care se organizează și funcționează cel mai vechi târg al Buzăului, AICI.