POLITICĂ Social

EXCLUSIV P.S.D. deschide Balul-2020! Cine vrea funcţia cea mare la Buzău

Anul politic 2020 începe în forţă la Buzău. Primul partid care “deschide balul” este P.S.D. care are programată în scurt timp o şedinţă foarte importantă pentru viitorul pe termen scurt şi mediu, totuşi, al celei mai importante formaţiuni politice, cu reprezentanţi la nivel judeţean. 
 
Joi, 9 ianuarie, este, aşadar, programată Conferinţa Judeţeană  Extraordinară de Alegeri care are ca principal punct al ordinii de zi alegerea unui preşedinte al organizaţiei judeţene P.S.D., dar şi a Biroului Politic Judeţean a preşedintelui – executiv şi a vicepreşedinţilor. După cum e lesne de dedus, principalul candidat pentru postul de preşedinte al filialei judeţene P.S.D. este deputatul Marcel Ciolacu care deţine şi funcţia de şef al Camerei Deputaţilor dar şi de preşedintele interimar al social-democraţilor la nivel central. Surse din interiorul P.S.D. Buzău susţin că Marcel Ciolacu va fi cu maximă probabilitate şi singurul candidat şi va fi ales cu lejeritate, mai ales că nici nu e de conceput să rateze alegerile interne de la Buzău tocmai preşedintele cel mare al partidului la nivel de ţară. Aceleaşi surse transmit că preşedinte executiv ar putea redeveni Petre Emanoil Neagu, iar la şedinţă vor fi convocaţi peste 300 de pesedişti din teritoriu.
Practic, din fiecare comună vor participa între 3 şi 5 delegaţi. Alegerile din 9 ianuarie sînt necesare pentru că mandatele celor de mai sus au expirat, deja. În plus, vor trebui stabiliţi şi delegaţii la Congresul Naţional al P.S.D.3