Divertisment

EXCLUSIV! Proprietarul Romică Vollert: RESTAURANTUL GARDEN ÎŞI VA DESCHIDE PORŢILE! Cum a trecut peste criza sanitară, cum sună viitorul

Una dintre cele mai moderne locații din municipiul Buzău își va primi din nou oaspeții. După aproape trei luni în care au fost nevoiți să țină ușile închise sutelor de clienți care le-ar fi trecut pragul în tot acest timp, reprezentanții Garden Restaurant dau startul sezonului estival. Marea deschidere va avea loc chiar la începutul săptămânii viitoare, iar pentru început accesul va fi permis doar pe terasa amenajată în jurul restaurantului, a anunțat în EXCLUSIVITATE pentru SANSANEWS, proprietarul Romică Vollert.

fb/Garden Restaurant Buzau

Reluarea activității a fost pregătită chiar din martie, când, imediat după închidere, întreaga locație a fost igienizată complet.

“În această perioadă, încă din prima săptămână de la închidere, am făcut curățenie generală și am dezinfectat totul. Am aranjat și am trimis înapoi la furnizori toate produsele. Acum ne pregătim să redeschidem. Săptămâna viitoare așteptăm clienții la terasă. Prima zi va fi una normală dar am pregătit surprize în primul week-end. Intrarea se va face pe bază de rezervare, la telefon, iar cei care vin direct la terasă vor avea acces în limita locurilor”, a spus Romică Vollert.

Redeschidere cu mai puțini clienți

Redeschiderea, însă, se face după reguli noi care vor fi respectate ca la carte dar care vor aduce și pierderi financiare. Mai exact, reducerea numărului de mese de pe terasă. Deși locația este una generoasă, menținerea unei distanțe de 2 m între scaune impune o reducere aproape la jumătate a numărului de mese amenajate pe terasă și, implicit, a numărului de clienți.

“Vom respecta toate regurile conform normelor cuprinse în Hotărârea de Guvern. Spațiile noastre ne permit să respectăm normele privind distanțarea socială, spațiile dintre scaune la doi metri și toate fluxurile cerute pentru buna desfășurare a activității. Noi vom face tot posibilul ca oaspeții noștri să primească tot ce este mai bun. În primul rând siguranța și igiena necesară pentru a veni la terasele noastre și, în al doilea rând, respectarea produselor. Vom veni cu un meniu nou, special pentru terase și de vară, cu ingrediente naturale”, a declarat Romică Vollert.

Pierderile din pandemie, recuperate într-un an

Și oricât de bine ar fi pregătit momentul redeschiderii, patronul este conștient că pierderile cauzate de lipsa de activitate nu vor putea fi recuperate cu ușurință. Cel mai optimist scenariu ar fi un an de zile.

“Bineînţeles că ne-a afectat perioada în care nu am avut activitate. Am închis restaurantul și nu am mai avut venituri. Acum dacă vom deschide, terasele nu vor fi pline. Oaspeții sunt destul de reticenți, vin în număr mic și nu vor mai organiza diferite petreceri care aduceau și acestea un venit. Reprezentau circa 20% din totalul rezervărilor pe care le aveam într-o lună normală. Deci cred că prea curând nu vom putea recupera pierderile înregistrate în această perioadă. Cred că într-un an sau doi”, a spus patronul de la Garden.

fb/Garden Restaurant Buzau

În plus, este posibil ca vara să aducă nu doar meniuri estivale, ci și scumpiri. Chiar dacă pentru început nu este luată în calcul o majorare a prețurilor produselor, pe viitor, scenariul nu este exclus.

“Nu avem în calcul majorarea tarifelor, încă, dar nu putem spune acum. După cum se știe, toți furnizorii de produse alimentare și alcoolice au probleme și vor fi și majorări pe viitor. Dar, în acest moment, nu vom face acest lucru”, a anunțat Romică Vollert.