Actualitate

(UPDATE) Vânător cercetat pentru uciderea a patru ursuleți

UPDATE: Surse ȘansaNews.ro susțin că cei trei bărbați reținuți inițial pentru 24 de ore vor fi cercetați în libertate, sub măsura controlului judiciar.

UPDATE:În urmă cu câteva minute, polițiștii au venit cu date despre perchezițiile în dosarul de braconaj și nerespectarea regimului de arme și muniții. Se pare că este vorba despre șase persoane implicate, cu vârste între 23 și 52 de ani, toți din Siriu. Aceștia ar fi stimulat agresivitatea mai multor câini, pe care i-ar fi folosit în actul infracțional, câinii suferind leziuni în timpul braconajului.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au efectuat 11 percheziţii domiciliare, în judeţul Buzău, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj și schingiuirea animalelor.La data 21 iunie a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de polițiști din cadrul celorlalte structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au pus în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, la mai multe imobile din Siriu. Activităţile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Pătârlagele, a transmis IPJ Buzău.

Polițiștii au confiscat mai multe arme de foc și elemente de muniție letală.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, două arme lungi de foc, o armă de foc scurtă artizanală, două arme de tir sportiv, 11 cartușe cu glonț, 5 cartușe cu alice, 124 de diferite elemente de muniție letală, aproximativ 8 kilograme de carne de urs, fragmente osoase și blănuri de urs, trofee cervide, lațuri, topoare și telefoane mobile, a transmis IPJ Buzău.

Față de trei din cele șase persoane a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 22 iunie, să fie prezentați unității de parchet, cu propunerea de sesizare a instanței, în vederea arestării preventive.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Anchetă în plină desfășurare, în nordul județului Buzău, la Siriu, acolo unde polițiștii și procurorii fac verificări într-un caz de braconaj la urși. Potrivit unor surse judiciare, vizat ar fi un localnic din Siriu. Bărbatul, cu ajutorul unor câini, sau prin alte metode, ar fi capturat și ucis cel puțin patru exemplare de urs. Presupusul braconier nu ar fi acționat singur, ci ajutat și de câțiva complici. Aceleași surse spun că urșii uciși ar fi fost, în general, exemplare tinere.


La momentul postării acestui material, spun surse șansanews.ro, ancheta este în plină desfășurare. Anchetatorii urmează să stabilească, în scurt timp, dacă vor fi luate măsuri preventive în acest caz. Vom reveni!