SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat Social

EXCLUSIV: VIDEO UPDATE Bărbat cu COVID-19, fugit din spital, prins în filtru, la intrare în Râmnic. Și tatăl lui a fugit din spitalul din Focșani

Un bărbat din județul Vrancea, confirmat cu coronavirus, a fost prins la un filtru, la intrare în Rm. Sărat dinspre Buzău,  după ce a fugit dintr-un spital din București. 

Un bărbat din județul Vrancea, confirmat cu coronavirus, a fost prins la un filtru de poliție  după ce a fugit dintr-un spital din Bucurețti

Bărbatul care fusese diagnosticat cu COVID-19  a fugit dintr-un spital din Capitală și a pornit spre casă, în județul Vrancea. Când și-au dat seama că bolnavul a dispărut, medicii din București au anunțat Poliția, care l-a dat în urmărire. Vrânceanul a fost prins, la un filtru, aproape de  Rm. Sărat, dinspre Buzău. Era într-o mașină când a fost depistat de Poliție.

Fugarul a fost preluat de ISU Vrancea.

Individul va fi spitalizat din nou, dar se va alege și cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterea bolilor.

UPDATE [11:15] 30 APR 2020 ›

Noi date ies la iveală în cazul vrânceanului care a fugit dintr-un spital din București, deși era diagnosticat cu coronavirus.  După ce a părăsit spitalul, bărbatul s-a urcat într-un taxi care face curse între Capitală și județul Vrancea, și a pornit spre casă. Mașina a fost oprită însă la Oreavu, aproape de Rm. Sărat, la un filtru constituit de Poliție imediat după semnalarea dispariției din spital a bolnavului.
”În seara de 29 aprilie a.c., polițiștii buzoieni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 34 de ani, din Vrancea, a părăsit în cursul zilei incinta unității medicale de pe raza municipiului București, fără încuviințarea cadrelor medicale, unde se afla internat cu diagnosticul SARS-COV-2.
 
Imediat după primirea sesizării, persoana a fost dată în consemn tuturor polițiștilor din teren, iar efectivele de ordine publică au fost mobilizate pe teritoriului întregului județ, fiind constituite inclusiv filtre în zonele de tranzit în vederea depistării în trafic a bărbatului.
 
În jurul orei 21.00, persoana căutată a fost depistată de polițiștii buzoieni pe DN2E85, în localitatea Oreavul, în timp ce se deplasa cu un autoturism ce efectua servicii de taximetrie pe direcția București-Vrancea.
 
Autoturismul a fost blocat în trafic, iar ocupanții mașinii au fost atenționați să rămână în autoturism, timp în care polițiștii au asigurat zona până la sosirea echipajelor suplimentare în vederea escortării. 
 
Ulterior, autoturismul a fost condus către Vrancea de echipajele de poliție din Buzău și Vrancea, prin încadrarea în trafic a autoturismului până la destinație.
 
Cele două persoane, bărbatul căutat, respectiv șoferul autoturismului, un bucureștean de 46 de ani, au fost predați echipajului I. S. U. Vrancea pentru intervenție procedurala în vederea înlăturării stării de pericol.”, a transmis joi IPJ Buzău.
UPDATE [12:40] 30 APR 2020 › Vrânceanul care a fugit din Spitalul Marius Nasta din București fusese arestat preventiv pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, fiind testat pozitiv cu coronavirus în arestul Poliției Vrancea. După confirmare, bărbatul a fost transferat la spitalul penitenciar Jilava, fiind unitate de suport pentru cei din arest și cei încarcerarați.   Între timp, măsura arestării preventive a fost revocată, dar cum bărbatul fusese confirmat cu coronavirus, nu a fost lăsat să plece acasă, ci a fost dus la Spitalul Marius Nasta din București, de acolo de unde a fugit miercuri seară.

UPDATE [16:16] 30 APR 2020 › Și tatăl vrânceanului prins la Rm. Sărat, de asemenea, confirmat cu coronavirus, a fugit din spitalul din Focșani, unde era internat. El a sărit de la etajul unu. Potrivit unor surse, acesta voia să-și vadă fiul, aflat în ancheta oamenilor legii și despre care știa că urmează a fi dus după gratii. După câteva zile, și fiul lui a fost diagnosticat pozitiv la COVID-19, iar anchetatorii l-au internat la Institutul ”Marius Nasta”.