Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Explozia de la Crevedia face victime în Buzău. Decesul cu numărul 4 îndoliază un oraș din județ

Sursa foto Facebook

Crește, de la o zi la alta, bilanțul morților în urma exploziei de la Crevedia. Al patrulea pacient care avea arsuri grave a murit ieri la Spitalul Floreasca din Capitală, iar decesul său îndoliază Buzăul: victima era din Rm. Sărat. Bărbatul era șoferul uneia dintre cisternele care au explodat și era angajat al firmei de GPL care funcționa ilegal de mai mulți ani.

Imagini cu el filmate în ziua exploziei au fost văzute de o țară întreagă. Înfățișează un bărbat la bustul gol, iar arsurile grave de pe trup sunt ușor de intuit, chiar dacă televiziunile centrale au ales să nu difuzeze imaginile needitate, tocmai pentru că aveau un puternic impact emoțional. El stă pe o targă, respiră greu, iar la un moment dat se ridică și pleacă pe picioarele sale, fiind ulterior preluat de ambulanță și dus la spital. Așa l-au văzut și rudele la televizor și nu le vine să creadă că a murit.

Sursa foto observatornews.ro

“El lucra ca şofer la firma aceasta! Era unul dintre şoferii din cisterne, da. Eu l-am văzut plecând de acolo pe picioarele lui şi am zis: “Bă, nu are cum să moară!”. L-am văzut pe filmare. Cum stătea pe targă, aştepta elicopterul SMURD să vină!”, a declarat, pentru observatornews.ro, vărul victimei, Marius Păscociu.

Râmniceanul era angajat al firmei de câțiva ani, dar nimeni nu știa că aceasta funcționa fără autorizație, mai spun rudele bărbatului.

“Ştiam că de multe ori s-a dus să descarce acolo. Descărca în depozit că avea depozitul ăla acolo! Nu am ştiut niciodată că ce se petrece acolo sau că, de fapt, aia ar fi fost o staţie închisă. Probabil că nici ei nu ştiau despre treaba asta, ce să zic?!”

Potrivit Ministerului Sănătății, râmniceanul a fost internat la Spitalul Floreasca încă din ziua exploziei, el având arsuri pe 95% din suprafața corporală.

Detalii AICI.