Actualitate

EXPLOZIE CONTROLATĂ PE DN 10. Muntele de piatră care blochează șoseaua va fi detonat, astăzi. Când se va relua traficul la Siriu (FOTO&VIDEO)

Drumul Național 10 Buzău Brașov la Siriu rămâne închis și în următoarele ore. Șoseaua e încă acoperită de bolovani și de un munte de piatră care nu poate fi înlăturat de utilajele muncitorilor de la Drumuri Naționale. De aceea va fi nevoie de  ajutorul specialiștilor pirotehnicieni.

O echipă de la ISU Buzău e deja în zonă și pregătește operațiunea de detonare a blocului de piatră care  blochează, DN 10 la Siriu.  Operațiunea este supervizată de o echipă de specialiști de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

”În urma analizei situaţiei a echipei de specialişti a fost stabilită soluţia optimă pentru degajarea în siguranţă a stâncilor şi anume, detonarea acestora. Această acţiune revine specialiştilor pirotehnicieni din cadrul ISU Buzău ce vor amplasa în următoarele ore încărcătura de explozibil, procedura fiind efectuată în condiţii de siguranţă, astfel încât personalul prezent la faţa locului să nu fie pus în pericol”, a declarat vineri dimineață purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, sergent major Vlăduț Pârvu.

După ce va fi detonat muntele de piatră, drumarii vor trebui să curețe șoseaua și abia după aceea se va lua în calcul redarea traficului pe DN 10, însă numai dacă specialiștii vor stabili că circulația se poate desfășura în condiții de siguranță.  

Momentul la care drumul va fi redeschis nu se știe însă cu certitudine.