Actualitate

EXPOZIȚIE INEDITĂ LA LICEUL DE ARTE. Lucrările elevilor, expuse pe gardul liceului

Pandemia de coronavirus a schimbat regulile de organizare a expoziției de 1 martie de la Liceul de Arte ,,Margareta Sterian”. Unitatea de învățământ organizează cursuri conform scenariului galben, motiv pentru care expunerea picturilor realizate de liceeni a fost imposibil de realizat în interiorul liceului. Însă, asta nu i-a determinat pe elevi și pe profesori să dea înapoi. Au găsit o modalitate pentru a-și face cunoscute  lucrările și, totodată, pentru a aduce o mică bucurie buzoienilor care trec zi de zi prin fața Liceului de Arte. Picturile liceenilor sunt expuse pe gardul unității de învățământ.

Sursa Facebook Ana Maria Bogles

“A trebuit să facem o expoziție mai specială pentru că suntem într-o periodă specială. A trebuit să ne adaptăm cu toții. Am încercat să aducem ceva special publicului așa că am expus lucrările copiilor pe gardul liceului, să le vadă toată lumea. Dar dincolo de gard, să știți, sunt oameni pasionați, oameni foarte talentați. O parte dintre lucrări au fost făcute la școală, a început pandemia și am trecut în scenariuul galben, așa că arta s-a făcut și online.  Toți cei 30 de copii ai clasei a XI-a B s-au unit toți într-o expoziție și, împreună, am încercat să transpunem pe pânză tablouri cu flori pentru a putea să le oferim publicului larg. Și iată, în condiții speciale, o expoziție specială care să bucure privitorul, să bucure oamenii, să vadă pe gard dar să realizeze că dincolo de gard este pasiune și pasiunea, la noi, crează valoare.”, a declarat la Focus Tv profesorul  Ana Maria Bogles, de la Liceul de Arte.

Adevărate opere de artă realizate cu multă migală și multă muncă de către talentații elevi ai clasei a XI-a B, de la Liceul de Arte, sub coordonarea a 3 profesori, pot fi admirate zilele acestea pe gardul unității. O expoziție care atrage atenția oricărui  buzoian care trece prin zonă. Frumusețea lucrărilor dar și modul original în care este organizată expoziția au stârnit deja admirația trecătorilor, și nu numai.

“Oamenii au trecut pe lângă gardul școlii, l-au văzut înnobilat cu așa lucrări făcute de copii cu pasiune, lumea s-a oprit. Și le spun și copiilor de fiecare dată: o lucrare realizată cu pasiune, dacă oprește omul în fața ei mai bine de 10 minute, înseamnă că lucrarea spune ceva. Și iată că aceste 29 de lucrări au spus ceva. Oamenii s-au oprit, au întrebat, au apreciat, aprecierea adusă copiilor este o motivare pentru ei de a-i face să lucreze, să meargă mai departe. Talentul nu se lasă să zacă acolo, undeva,  ci trebuie scos în evidență. De asta lumea trebuie să vadă.”

Expoziția de la Liceul de Arte va putea fi admirată zilnic, pe tot parcursul acestei săptămâni. Dar, profesorii liceului dau asigurări că vor veni cu noi și noi proiecte interesante.

“Din 1 martie și până pe 8 martie vom oferi publicului artă, flori, să-și poată culege fiecare imaginar, câte o floricică din fiecare vază. Și Buzăul poate să devină un oraș cultural, un oraș al artelor. Liceul de Arte, încet, încet, o să aducă în față cât mai mult lucruri de calitate.”, a adăugat profesorul  Ana Maria Bogles.