Actualitate SĂNĂTATE

SPITALUL JUDEȚEAN, FĂRĂ DIRECTOR MEDICAL TIMP DE 3 LUNI. Cine a acceptat, în sfârșit, să ocupe postul

Spitalul Județean Buzău are un nou director medical, după 3 luni în care funcția  nu a mai fost ocupată de nimeni. În decembrie, anul trecut, fostul director medical Răzvan Dedu a renunțat la acest post, care, de luni, este ocupat  de dr. Andreea Meleru.

Noul Director Medical al celui mai mare spital din județul Buzău este medic de Medicina Muncii.   Andreea Meleru a absolvit Facultatea „Carol Davila” din Bucureşti, rezidenţiatul l-a efectuat la Spitalul Floreasca, a început specializarea în Medicină de Urgenţă şi ulterior s-a transferat pe specialitatea Medicina  Muncii.

Andreea  Meleru lucrează în Spitalul Județean Buzău din anul 2009. Acum, la momentul preluării funcției de director medical, dr. Andreea Meleru a declarat că îşi doreşte ca relaţia medic-pacient să fie bazată pe empatie, respect şi bune practici medicale. De asemenenea, îşi doreşte o organizare mai bună, din punct de vedere medical, în cadrul spitalului.

„În această perioadă tulbure, am acceptat această funcţie deoarece am considerat că împreună cu echipa medicală şi managerială  putem să aducem o contibuţie din punct de vedere al managementului sănătăţii în spital, încercăm şi ne dorim ca lucrurile să funcţioneze cât mai bine. Obiectivul meu este optimizarea activităţii medicale prin atragerea de medici pe toate specialităţile, creşterea satisfacţiei pacienţilor şi o colaborare cât mai bună între personalul angajat din cadrul spitalului, pentru o atmosferă de lucru cât mai plăcută.”

Dr. Andreea Meleru este al șaselea director medical al Spitalului, după ce, în ultimii ani, medicii care au ocupat această funcție au renunțat rând pe rând.

De pildă, după câteva luni în care a fost director medical al Spitalului Județean, medicul Răzvan Dedu s-a retras din funcție în decembrie, anul trecut. Chirurgul a decis  să renunțe la această funcție pentru a se putea ocupa cât mai bine de activitatea de pe secție.