Actualitate

Fără Drăgaică și anul acesta! Întrerupt în 2020, din cauza coronavirusului, bâlciul nu se va ține nici în această vară

Târgul Drăgaica, renumitul bâlci  buzoian cu o tradiție de peste două secole,  nu va fi organizat nici în această vară.  Lucrurile nu sunt 100% sigure, însă, cel mai probabil, evenimentul nu va avea loc, pentru al doilea an consecutiv.

Luând în calcul situația actuală existentă în criza sanitară, e aproape sigur că Buzăul nu va putea organiza luna viitoare, conform tradiției, târgul Drăgaica, a declarat, luni, și primarul Constantin Toma:

”După noile regulamente nu, pentru că ar trebui să fie 300-500 de persoane or Drăgaica adună mii de oameni în fiecare zi. E imposibil pe actualele reglementări legale să putem ține Drăgaica. Cu părere de rău, cel puțin în acest moment nu putem ține Drăgaica” a declarat, luni, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Drăgaica, cel mai vechi târg de la Curbura Carpaţilor, ar trebui să-şi deschidă porţile pentru turişti şi vizitatori din toate colţurile ţării în prima săptămână din iunie, aşa cum a făcut-o neîntrerupt în ultimele decenii, mai puțin anul trecut când a izbucnit pandemia de coronavirus.

Dintotdeauna la târg veneau mii de persoane, buzoieni și nu numai, comercianți, copii cu părinți, tineri dornici de distracție.  În ultimii ani, când la renumitul târg buzoian au fost aduși artiști consacrați, paleta invitaților fiind foarte vastă și care acoperea toate gusturile muzicale, numărul participanților a atins adevărate recorduri.

Târgul Drăgaica a mai fost întrerupt, în trecut, de epidemiile de holeră și de ciumă bubonică.