Actualitate

Fără lapte și corn, la început de an școlar. Când vor primi elevii buzoieni gustarea pentru pauza mare

Anul școlar 2021- 2022 a găsit, din nou, elevii din Buzău fără gustarea din pauza mare. Deși a trecut o săptămână de la începerea școlii, elevii nu au primit niciun măr și niciun corn. Și, va mai trece ceva timp până vor beneficia de aceste produse. Deocamdată, sunt în plină desfășurare licitațiile pentru atribuirea contractelor.

În ultimii doi ani, școala a început la Buzău cu lapte, corn și fructe pe băncile elevilor, încă de la primul sunet de clopoțel. Acest lucru a fost posibil în condițiile în care în vara lui 2019 toate contractele pentru fructe, lapte și produse de patiserie au fost atribuite pe o perioadă de doi ani de zile. Astfel, la finele anului școlar  2020-2021 acestea au expirat, motiv pentru care a fost nevoie ca licitațiile să fie reluate. Toate aceste proceduri sunt, în prezent, în plină desfășurare. Abia la începutul lunii octombrie programul guvernamental va fi reluat în școlile din Buzău.

“Am avut licitații conform Ordonanței Guvernului pe multianuală, la sfârșitul  anului școlar trecut s-au terminat, am declanșat iar procedurile după noile  norme după care se fac licitațiile, noi suntem doar depozitarul licitației.  De restul se ocupă APIA si cei care gestionează acest program. S-au finalizat procedurile pe lapte și corn, pe 4 octombrie se semnează integral și mărul, iar din 5 octombrie primesc toți copiii produsele respective, dacă Doamne ferește, nu se închid școlile și se fac iar cursuri online”, a declarat pentru șansanews.ro președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

În ultimii doi ani, elevii din județul Buzău au primit, în cadrul programului guvernamental “Lapte și corn”, produse diferite de la o zi la alta: mere, biscuiți, corn, iaurt sau lapte.