Actualitate

Brrr! Vine toamna cu adevărat! Cât scad temperaturile în următoarele zile

Vine toamna adevărată! Meteorologii au emis luni o prognoză pentru următoarele 2 săptămâni. Conform estimărilor, vremea se va răci pe parcursul următoarelor 14 zile (26 septembrie – 3 octombrie) iar ploi se vor semnala în majoritatea regiunilor, inclusiv în Muntenia.

Conform prognozei publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie, în Muntenia, vremea se va răci accentuat până în data de 22 septembrie, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade. Va urma o încălzire, care în zilele de 26 şi de 27 septembrie se va concretiza prin maxime termice ce vor atinge în medie 23 – 25 de grade. În zilele care vor urma se va răcori. Minimele termice vor urma un scenariu asemănător, dar cele mai mici medii se vor atinge în dimineţile zilelor de 23 şi 24 septembrie, când vor fi de 6 – 7 grade, iar cele mai ridicate în jurul datei de 21 septembrie, când media se va situa în jurul valorii de 12 grade. Zilele cu ploaie vor fi puţine, îndeosebi la începutul intervalului de prognoză şi spre sfârşitul acestuia.

La munte, vremea va fi rece până în data de 24 septembrie. Media maximelor termice va fi cuprinsă între 4 şi 10 grade, iar a minimelor între -2 şi 3 grade. Va urma o încălzire de aproximativ 4 – 5 grade până în jurul datei de 28 septembrie, apoi nu vor mai fi variaţii termice semnificative. Pe alocuri vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi. Va ploua, dar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1.500, trecător vor fi posibile şi ninsori slabe.