Alertă Coronavirus Buzău

FEMEI DIN BUZĂU ȘI NEHOIU, PE LISTA CELOR UCIȘI DE COVID. Alte 35 de infectări sunt raportate vineri, în județ

Judeţul Buzăul înregistrează, vineri, 35 de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2 şi 2 decese în rândul bolnavilor cu coronavirus.   Potrivit Direcției de Sănătate Publică Buzău, dintr-un număr total de 290 de teste efectuate, au fost confirmate 35 de persoane infectate cu SARS-CoV- 2.

4 pacienti au fost testaţi  în laboratoare private si 1 pacient testat într-o unitate sanitară din alt judeţ.  Pacienții nou confirmați au vârstele cuprinse între 33 și 87 de ani.

 Tot vineri sunt raportate şi 2 decese în rândul bolnavilor cu coronavirs.

Este vorba despre o femeie de 80 de ani din Nehoiu care a fost testată şi confirmată cu SarsCov2  după ce i-a fost făcut un test rapid de către un echipaj al SAJ Buzău la sfârşitul lunii trecute. A fost internată la Spitalul Municipal Rm. Sărat , dar starea de sănătate a femeii s-a agravat de la o zi la asta, astfel că după aproape două săptămâni şi jumătate a survenit decesul.

Cel de-al doilea deces este al unei paciente de 82 de ani din Buzău care s-a prezentat la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţe Buzău cu simptomatologie severă.  După testarea şi confirmarea testului a fost transferată şi ea tot la Spitalul Rm. Sărat, acolo unde a si decedat.

Ambele femei aveau și alte afecțiuni.

De la debutul pandemiei, judeţul Buzău înregistrează un număr de 11.767 de persoane infectate cu SarsCov2 şi 346 de decese.