Au reușit să se impună într-un domeniu dominat de bărbați și au construit cariere de succes devenind modele pentru următoarele generații. Vorbim despre femeile în uniformă de la Boboc, locul în care femei din toată țara s-au format ca viitori maiștri militari, piloți sau instructori.

Un prim exemplu vine de la Baza Aeriană Boboc, locul în care astăzi își desfășoară activitatea prima femeie instructor pe avion cu reacție din România. Ea este Oana Andreea Ionescu, ”un model și mentor”, cum o descriu colegii.
Pentru femeia care a făcut istorie în România nu există experia ”nu pot” și asta mărturisește chiar ea.
”Orice este posibil dacă îți dorești cu adevărat! Visul îndeplinit presupune muncă, sacrificii și timp”, cpt. cdor. Oana Andreea Ionescu – model și mentor”.
Oana Andreea Ionescu este pentru colegii de la Boboc dar și pentru piloții din întreaga țară ”un exemplu de profesionalism, dedicare și excelență în aviația militară”, fiind prima femeie instructor pe avion cu reacție din România.

”Oana Andreea Ionescu este încadrată pe funcția de comandant de patrulă, Escadrila 2 din Baza Aeriană Boboc și îndeplinește cu succes multiple responsabilități, dovedind zi de zi că limitele sunt doar provocări de depășit. Într-un domeniu dominat de bărbați, reușește să se integreze perfect în colectiv, prin cunoștințe de specialitate și spirit de echipă”, au scris colegii ei, pe 10 februarie, chiar de ziua ei de naștere.
Femei, demne de a fi un exemplu pentru tinerii din ziua de astăzi, sunt și cele care, acum, sunt eleve la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene.

În rândurile viitorilor subofițeri ai Forțelor Aeriene Române, Aura-Alexandra Durac se remarcă prin pasiune, ambiție și dorința de a demonstra că determinarea și profesionalismul sunt cele mai importante calități ale unui militar, indiferent de gen.
”Femeia în armată nu este doar un simbol al curajului și dedicării, ci și o forță esențială pentru evoluția structurilor militare moderne”, afirmă ea, fiind convinsă că viitorul Forțelor Aeriene va fi marcat de progres și diversificarea rolurilor.
Privind spre viitor, Aura-Alexandra își propune să își continue pregătirea militară și academică prin admiterea la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, dar și să se implice activ în competițiile sportive, menținând astfel un echilibru între pregătirea profesională și pasiunea pentru sport.
”Tinerilor care își doresc o carieră militară, dar au rețineri, le transmite un mesaj clar: Orice se poate realiza dacă există ambiție și dorință. Cariera militară este specială și reușește să te modeleze într-una dintre cele mai bune versiuni ale tale, datorită stricteții, performanței și disciplinei”, mai spus Aura-Alexandra Durac.
Un al exemplu de voință și determinare este căpitan Raluca Argișanu, comandantul Batalionului de Elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene .
La 21 de ani, Denisa Coman, elevă la arma rachete și artilerie antiaeriană, a renunțat la cariera medicală pentru a îmbrăca uniforma militară.
Adaugă comentarii