Actualitate

Femeia rănită, alături de cei doi copii, într-un accident produs pe centura Buzăului, a murit

Deznodământ tragic după accidentul de seara trecută, produs pe centura ocolitoare a orașului Buzău. Femeia care a fost surprinsă de o mașină în timp ce încerca să traverseze strada, împreună cu cei doi copii ai săi, printr-un loc nepermis, a murit. Decesul a survenit, în această dimineață, în secția ATI a Spitalului Județean Buzău. Fetița de doi ani, pe care mama o purta în brațe în momentul accidentului, este și ea în stare gravă și a fost transferată la o unitate medicală din Capitală. Singurul în stare stabilă este băiețelul de 6 ani, cel care le-a și dat, după accident, primele informații, anchetatorilor.

”În urma leziunilor grave suferite, femeia a decedat la ATI, Spitalul Județean. Fetița de 3 ani a fost transportată la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București. Copilul de 6 ani este în Secția Chirurgie infantilă. Copilul este stabil, conștient și cooperant.” A declarat, pentru șansanews, Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

Accidentul a avut loc, seara trecută, după lăsarea întunericului, pe șoseaua care ocolește municipiul Buzău. Autoturismul condus de un șofer de 26 de ani, din Mărăcineni, pe direcția dinspre pod spre Fabrica de Bere, a lovit o femeie cu doi copii care se angajaseră în traversarea străzii, printr-un loc nemarcat. Accidentul s-a produs în zona în care o altă stradă se intersectează cu șoseaua de centură, fără să existe un loc pentru traversare. Riveranii spun că lipsa unei traversări creează un risc crescut de accidente.

”Au sărit, au trecut, n-au știut! A fost greșeală și din partea lor, și din partea autorităților locale, și șoferilor. Nu există pasarelă făcută, nu există trecere, nu există nimic!” a relatat, imediat după accident, un bărbat care locuiește în zonă.

De altfel, oamenii din vecinătatea intersecției spun că riscul de accidente este crescut tocmai din cauza faptului că nu este amenajată o traversare:

”Viteza impusă este de 50 kilometri pe oră și nu o respectă nimeni. Mama unui coleg de-al meu a fost lovită aici. Noi pe unde să trecem? Pe la fabrica de bere?”

Traficul a fost blocat inițial, după accident, apoi a fost reluat cu restricții  și dirijat, timp de aproape patru ore după eveniment.