Actualitate

Femeie atacată de câini în Parcul Tineretului, ziua în amiaza mare! Apelul buzoienilor către autorități

Buzăul a ajuns ca un sat nu fără, ci cu mulți câini, pentru că problema animalelor fără stăpân care le bagă multor oameni frica în oase, din cauza agresivității lor, nu pare să aibă rezolvare. Și asta nu de o zi, două, ci de luni întregi. Mai mulți buzoieni au surprins imagini cu haite de câini și au postat fotografiile pe rețelele sociale, în speranța că se vor lua măsuri urgente.

În contextul recentului caz în care o fetiță de 7 ani, Podgoria, a ajuns la spital cu peste 35 de plăgi mușcate în urma unui atac al câinilor, buzoienii fac apel la autorități să facă ceva în privința animalelor ce umblă libere pe străzi.

Mai mulți câini agresivi, din spusele oamenilor, au fost văzuți în Parcul Tineretului. Un buzoian a scris un mesaj pe platforma Buzău City Report în speranța că se vor lua măsuri.

„Plimbându-mă prin parc, observ câini fără stăpân, de multe ori agresivi cu trecătorii. Stau în principal în zona clădirii Hidroelectrica. E păcat de frumusețea orașului să vedem cu trec printre noi haite de câini vagabonzi. De asemenea, la Iazul Mirilor întâmpin aceeași situație. Câini care efectiv se ,,odihnesc” la soare printre copii”, a transmis un buzoian pe platforma Buzău City Report

Pe aceeași platformă sunt și alte postări ale buzoienilor, făcute tot în speranța că cineva se va sesiza. Un buzoian a relatat că un atac s-a produs chiar în fața lui. Mai exact, câinii s-au năpustit asupra unei femei, care era însoțită de un copil. Mai mult, câinii care au atacat-o pe femeie erau de talie mare, relatează autorul postării.

„Ieri seara am fost în Parcul Tineretului și am văzut cum o mama cu un copil a fost atacata de o haita de câini vagabonzi, în acest moment sunt iar în Parcul Tineretului și câinii tot aici sunt !
Sunt câini de talie mare, va rog sa luați masuri pentru ca nu este normal ca intai sa se intample o tragedie…. ”

Postarea respectivă a primit un răspuns din partea primarului Constantin Toma, care susține că se vor lua măsuri.

„Am dat problema spre rezolvare.
Va multumesc !”, transmite primarul Constantin Toma

Nici în alte zone din oraș situația nu pare să fie cu mult diferită. O postare din mediul online indică existența a 20 de câini periculoși în zona străzii Hangarului.

„Domnule primar as vrea sa va întreb,acest oraș mai are serviciu de ecarisaj?? Daca da,as vrea sa fie eficient! Vă spun asta că avand serviciul in zona Strada Hangarului,Intr o seara plecand către casa pe jos,mi au ieșit în cale peste 20 de câini destul agresivi,ceea ce ar fi putut duce la o tragedie, pentru oricare cetățean care trece prin zonă,mai ales noaptea ,ce face primăria ca sa pună capăt unor astfel de probleme sa putem circula indiferent de oră,pe jos sau de ce nu,și cu bicicleta?! ”

Autorul știrilor

Ioana Carpen

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu