Alertă Coronavirus Buzău Social

FEMEIE DE 40 DE ANI, CU INFECȚIE CU CORONAVIRUS, A MURIT LA SPITAL. Buzăul a ajuns la 38 de decese în rândul bolnavilor cu COVID-19

O femeie de 40 de ani din Râmnicu Sărat a murit în Spitalul Județean Constanța, unde a fost transferată de la Spitalul Județean Buzău,  pentru că starea ei de sănătate, pe fondul infecției cu coronavirus, s-a agravat foarte tare.

Potrivit autorităților de sănătate publică din Buzău, femeia s-a prezentat la Spitalul Județean pe 23 iulie cu simptomatologie respiratorie specifică bolii COVID-19. O zi mai târziu a fost diagnosticată cu infecție cu coronavirus și a rămas internată în cel mai mare spital din Buzău.  Pe 29 iulie, pentru că starea râmnicencei era din ce în ce mai gravă, medicii au decis transferul la Spitalul Județean Constanța, unde ea a murit o zi mai tâziu. Femeia avea hipertensiune arterială, obezitate și insuficiență respiratorie cronică.

De asemenea, autoritățile buzoiene raportează sâmbătă și decesul unui bătrân de 81 de ani din Buzău. Bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judetean de Urgenta Buzău în 22 iulie cu simptomatologie respiratorie. A fost confirmat cu SARS-CoV-2 o zi mai târziu și a fost transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Evolutia sa a fost nefavorabilă, forma bolii agravându-se, iar în data de 31 iulie a survenit decesul.

Bătrânul avea mai multe afecțiuni, inclusiv sechele ale unui accident vascular iar infecția cu coronavirus, asociată cu aceste boli,  l-a doborât.

Buzăul înregistrează în acest moment 38 de decese în rândul bolnavilor cu coronavirus.