Actualitate

În loc de clopoțel, a sunat fanfara. Peste 200 de tineri și-au început cariera militară la școala de la Boboc (FOTO)

Moment plin de emoții și pentru elevii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” din Boboc. Luni, la ora 09:00, a fost organizată festivitatea de deschidere a noului an școlar. Pe lângă cei aproape 350 de elevi, dintre care peste 200 sunt „boboci”și familiile acestora, la eveniment au participat și mai mulți superiori ale Forțelor Aeriene.

„Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”  a organizat astăzi, 13 septembrie 2021, ora 9:00, la sediul instituției, festivitatea de deschidere a anului școlar 2021-2022. În noul an de învățământ au luat startul 349 de elevi, dintre care 205 de „boboci”, 137 de elevi de anul I la profilul maiștri militari și 68 la profilul subofițeri.
La acest important eveniment au participat, alături de personalul instituției,  locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general de flotilă aeriană Iulian Pațilea, comandantul Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic, general de flotilă aeriană Ovidiu Bălan, șeful Serviciului învățământ din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, comandor Cătălin Băsescu și un reprezentant al  structurilor centrale, șeful Serviciului audit intern teritorial Buzău, colonel Valentin Nancu.” a declarat Lt. Laura Bașturea, ofițer informare și relații publice .

Măsurile de prevenire cu privire la răspândirea infectării cu virusul SARS-CoV2 au fost respectate atât de cadrele militare, cât și de către civili.