Actualitate

Finanțare europeană suspendată. Primăria Buzău anunțată că e o anchetă penală, răspunsul primarului Toma

Proiectul de reabilitare a principalelor străzi din municipiul Buzău, realizat cu fonduri europene, primele sincope. Ministerul Dezvoltării a sistat plățile din fonduri europene în contextul în care ar fi apărut o suspiciune de fraudă.  Jurnaliștii de la știridinsursebuzău.ro publică o adresă înaintată de Ministerul Dezvoltării, prin care autoritățile centrale anunță că primele 3 cereri de plată, din cadrul proiectului european, nu pot fi, deocamdată, onorate. Asta pentru că ar fi o anchetă în curs, în contextul apariției unei suspiciuni de fraudă.

Sursa stiridinsursebuzau.ro

De partea cealaltă, într-un răspuns acordat pentru buzoienii.ro, primarul Constantin Toma spune că s-ar fi ajuns la sistarea plăților din cauza unei plângeri penale legate de faptul că pe strada Transilvaniei nu s-au mai putut realiza piste pentru biciclete, așa cum se dorea inițial.

E probabil o nouă plângere penală, așa cum mi s-au mai făcut și altele, toate respinse de procurori. Bănuiesc cine mi-a făcut-o, și pentru ce, un nimic, legat de marcajul făcut de Strabag pe strada Transilvaniei și că de ce nu s-au mai făcut piste de biciclete acolo. E simplu, pentru că strada e îngustă și nu a mai fost loc. Vreau să-i liniștesc pe buzoieni, primarul Toma n-a luat un capăt de ață, nu poate fi acuzat, legal, de nimic. Poate tocmai de asta deranjez pe mulți, se caută să mi se strice imaginea cu tot felul de invenții. O să fac luni o conferință de presă pe acest subiect. Îi rog pe buzoieni să aibă încredere în primarul Toma, n-a luat un leu, dacă e vreun dosar la adresa mea, pe vreo plângere a cuiva, acel dosar va fi respins”, a declarat primarul Constantin Toma, pentru buzoienii.ro.

O clarificare a acestui subiect ar putea veni mâine, când este așteptată o conferință de presă organizată de primarul Constantin Toma.

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

 • Asa ati promis și ca iazul Morilor va fi lac, nu baltă, ca vor fi bărcuțe…ați mințit un pic cam mult…pistele de biciclete erau ff importante și trebuiau legate între ele, ce faceți dumneavoastră e sifonare a banilor europeni, ne așteptăm ca să nu se respecte proiect nici pe Unirii și sa nu se respecte nici o regula din cele cerute de UE, asa ca plângeri vor mai fi, dosare penale etc

  • Cel putin omul asta Toma a facut ceva ,restul ce au facut?
   Dar se gaseste mereu un prost care nu stie cum sa faca sa ia el ciolanul!!!!
   Si pentru acest ciolan stam toti buzoienii cu strazile pline de cratere
   Si trafic infernal.
   Doamne ajuta si tine-ne departe de prosti.