Actualitate

Finanțare importantă pentru o comună din Buzău. Va fi construit un pod nou!

sursa foto: Facebook Gabriel Avrămescu

După ce anul trecut a fost deschis circulației rutiere primul pod construit pe un drum național, la Cislău, peste Bâsca Chiojdului, un alt pod va fi ridicat peste același râu, de data aceasta însă la Calvini. Este vorba despre o construcție ce va fi ridicată de la zero și care va lega satul Olari de centrul comunei.

Investiția va fi realizată prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și se ridică la o valoare totală de 12 000 000 lei. Contractul de finanțare a fost semnat ieri, de primarul din Calvini, Valeriu Bîtu, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin care se derulează Programul ”Anghel Saligny”.

”Podul peste Bâsca Chiojdului a devenit o prioritate pentru primarul comunei Calvini încă de la începutul mandatului, iar acum devine realitate. Acest pod are o importanță majoră pentru zonă pentru că va traversa râul Bâsca Chiojdului, făcând legătura între satul Olari și Calvini, astfel încât se va putea circula mult mai ușor între cele două localități”, arată, într-o postare pe Facebook, Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău, care a fost alături de primarul liberal la semnarea contractului.