Actualitate

A doua zi de grevă la Prefectura Buzău. Ce se întâmplă la Permise și la Pașapoarte

Pentru a doua zi consecutiv, la Instituția Prefectului Buzău este grevă generală. La fel ca ieri, și astăzi salariații instituției au întrerupt activitatea de la prima oră și au ieșit pe holuri, cu pancarte prin care își expun nemulțumirile. Acestea vizează în primul rând salarizarea și cer o aplicare unitară a Legii salarizării, dar și trecerea de la Ministerul Afacerilor Interne la Secretariatul General al Guvernului.

La Casa Albă, singurii care lucrează sunt prefectul Daniel Țiclea, cei doi subprefecți, secretarul general și angajații de la cabinetul prefectului.

Pe de altă parte, la cele două servicii comunitare din subordinea Prefecturii, respectiv Serviciul de Pașapoarte și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor activitatea se desfășoară normal.

”La cele două servicii comunitare activitatea se desfășoară normal. La Pașapoarte și la Permise șiu Înmatriculări nu sunt probleme, întrucât salariații de acolo sunt pe alte prevederi legale, nu are legătură activitatea acestor două servicii comunitare cu greva legală, din câte știu eu, pe care o susțin în aceste zile colegii din Prefectură. Ne dorim ca prin activitatea demnitarilor și a cabinetului prefectului să putem suplini din activitățile ce nu se pot desfășura. Cel puțin pe partea de primire documente și interacțiunea cu oameni care au probleme de rezolvat la Instituția Prefectului Buzău ne descurcăm deocamdată”, a declarat prefectul Daniel Țiclea.

De asemenea, audiențele susținute de șefii de la Casa Albă se vor desfășura normal, fără ca această activitate să fie afectată de grevă.

Sindicaliștii sunt hotărâți să nu întrerupă greva generală până când revendicările nu vor fi rezolvate. Cererile acestora, AICI.

Autorul știrilor

Claudia Toader

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Ar trebui desființate contractele de muncă, sunt și alții mult mai nevoiași care ar dori să lucreze în condițiile lor. Nu frig, nu ploaie, cafelute și plimbări de agrement cu hârtii prin instituție și multă bârfă pe un salariu cu mult peste cel de minim pe economie. 😡