Actualitate

FLĂCĂRI LA UN DEPOZIT DE MOBILĂ DIN VALEA RÂMNICULUI. Misiunea pompierilor, extrem de grea

Un incendiu periculos a izbucnit,  duminică, la o încăpere a unui depozit de mobilă și material lemnos de pe raza comunei Valea Râmnicului. 15 pompieri au luptat ore întregi cu flăcările, existând riscul ca focul să cuprindă întreaga locație.

” Una dintre cele mai ample misiuni din acest weekend a revenit pompierilor din cadrul Detașamentului Râmnicu Sărat ce au fost solicitați duminică în jurul orei 01:00, să intervină la un incendiu ce a izbucnit într-o încăpere a unui depozit de mobilă și material lemnos de pe raza comunei Valea Râmnicului.

În urma apelului, către adresa menționată s-au deplasat de urgență peste 15 pompieri dotați cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță S.M.U.R.D. și alte mijloace de intervenție necesare. Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că incendiul se manifesta la nivelul unei încăperi, existând pericolul de extindere la întreaga clădire și la vecinătăți, fără a exista însă victime surprinse de incendiu”, transmit reprezentanții ISU Buzău.  

Imediat, salvatorii au format în paralel dispozitive de protecție și de stingere, acționând pe mai multe fronturi pentru a înlătura efectele negative și a împiedica propagarea a flăcărilor.

Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost oprit din a produce pagube suplimentare, acesta fiind stins în limitele găsite după aproximativ patru ore, fiind afectată doar încăperea în care acesta a izbucnit și conținutul acesteia.

La finalul intervenției, în urma cercetării la fața locului, a fost stabilită și cauza probabilă de incendiu ca fiind jar sau scântei provenite de la sistemul de încălzire.