Divertisment

Florile și mesajul pe care îl transmit. Ce dăruim de 1 martie? (foto-video)

Florile sunt micile minuni din viața noastră. Nimic nu este mai curat și mai delicat decât florile, iar în prag de 1 martie, chiar și cu o primăvară care va întârzia, nu uităm că debutează cel mai ofertant anotimp. Primăvara vine cu o nebunie de culori iar parfumul narciselor, zambilelor sau al freziilor și mai târziu al liliacului ne fac să vedem viața – la propriu, într-o altă lumină. Și cum mâine este deja 1 martie, florăresele împletesc cele mai frumoase buchete mărțisor. Culorile jucăușe și parfumul florilor ne fac să vedem viața mai optimist și să aducem o mică bucurie celor pe care le iubim.

Pentru sansanews.ro, Petruța Voicu (designer floral) ne-a povestit despre flori, cum să le oferim, când și cum putem sparge prejudecățile, dar și cum putem crea simple aranjamente florale care să ne bucure și cele mai puțin bune zile. Pornind de la pasiunea pentru stilul tradițional românesc și dorința de a readuce în prezent acest concept pornim în această frumoasă călătorie în lumea magică a florilor și aflăm că ele pot fi alese și dăruite în funcție de personalitatea celei căreia le vom oferi:

“Un aranjament se creează în funcție de sezon, culori sau de eveniment. Dacă avem și detalii despre persoana căreia i se adresează atunci putem personaliza perfect aranjamentul. Florile ne sensibilizează inima și sufletul, ne împrospătează simțurile și ne fac să ne amintim de lucrurile simple și adevărate.”, ne-a explicat Petruța.

Florile au și ele personalitatea lor, iar mesajul pe care îl transmit este unul deosebit:

De exemplu, o femeie căreia îi plac lalelele este mai ușor de mulțumit, are o viziune pozitivă asupra vieții, este relaxată și are foarte mulți prieteni apropiați. Femeile care preferă un buchet de cale vor aprecia și designul minimalist, fiind convinse că nu au nevoie de foarte multe lucruri pentru a fi fericite. Aceste flori nu au nevoie de o îngrijire complexă și spre deosebire de alte flori care atrag atenția prin culorile puternice, calele se vor impune prin simplitatea formei și culoarea clasică. Indiferent dacă preferă trandafirii roșii, galbeni, albi sau portocalii, femeile care îi aleg au un simț înnăscut al modei și sunt foarte romantice. Cu toate acestea, florile atractive și parfumate au și spinii creați pentru a se apăra. Femeile care sunt atrase de iris iubesc arta și sunt foarte creative. Le place să devină muze și speră să poată inspira evoluția artistică a prietenilor. Cea mai rebelă floare este strelitzia și cea mai blândă este hortensia.”, ne-a mai explicat Petruța.

Strelitzia, cea mai rebelă floare

“Am pierdut frumusețea și bucuria lucrurilor simple și am câștigat extravaganță și complexitate, totuși în luna martie dăruim orice floare deoarece gestul în sine este mai important decât tipul florii alese.”, spune designerul floral Petruța Voicu.

Dacă 1 Martie înseamnă începutul primăverii, iar toată lumea asociază primăvara cu florile, este imposibil să nu aduci celor dragi bucurii cu ajutorul lor tocmai în această zi. Florile sunt cadoul pe care orice femeie îl apreciază, așa că, pe lângă clasicul mărțișor, florile de primăvară sunt, evident, vedetele acestei zile.


Autorul știrilor

Karla Lucuță

- realizator emisiuni radio pe Focus Fm de peste 11 ani
- realizator emisiuni de divertisment pe Focus TV
- prezentator evenimente şi artist de muzică de petrecere

Adaugă comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu