Actualitate SĂNĂTATE

S-au întors bolnavi din concediu. Zeci de persoane, confirmate cu COVID-19

Epidemiologii din Buzău sunt din nou în alertă din cauza îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Zeci de buzoieni au fost deja confirmați cu COVID-19 astfel că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică anunță că județul se află pe un trend ascendent și îndeamnă populația să reia măsurile de protecția împotriva virusului care a generat o pandemie de trei ani.

După o perioadă de liniște, tot mai mulți buzoieni sunt confirmați cu infecția cu SARS-CoV-2. Cristina Ungureanu, directorul DSP Buzău, a confirmat pentru șansanews.ro că, în ultima săptămână, au fost înregistrate 32 de cazuri.

”Ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri COVID-19.Suntem pe  un trend ascendent. Dacă la începutul verii erau foarte puține cazuri, acum, mai exact în săptămâna 16-21 august am înregistrat 32 de cazuri”, a spus Cristina Ungureanu, director DSP Buzău.

Pacienții au, în general, o stare bună, doar cinci persoane au avut nevoie de internare.

”Pacienții au acuzat o simptomatologie ușoară, cu stări febrile, dureri musculare. Doar cinci pacienți sunt internați, restul sunt sub supravegherea medicului de familie. Categoriile de vârstă sunt între 35 și 70 de ani”

Anchetele epidemiologice au arătat că în majoritatea cazurilor infectările s-au produs în timpul unor deplasări în concedii, în zone aglomerate unde românii au uitat de măsurile de prevenire a infecțiilor cu noul coronavirus.

”Majoritatea pacienților sunt veniți din concediu, acolo unde aglomerația a fost la ea acasă și probabil acesta este locul de îmbolnăvire”, a mai explicat Cristina Ungureanu.

Specialiștii în sănătate publică spun că varianta Omicron rămâne dominantă în țara noastră, dar în ultima săptămână nu au fost depistate cazuri de infectare cu aceasta. La nivel național au fost și 4 decese, la pacienți cu vârste peste 60 de ani.

În acest context, specialiștii în sănătate publică recomandă să fie reluate măsurile de protective împotriva SARS-CoV-2 mai ales că în câteva săptămâni încep școlile.

Ca urmare a numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus, OMS a declarat pe 11 martie 2020 pandemie mondială. Până în mai 2023, când OMS a dispus încetarea pandemiei COVID-19, aproape 7 milioane de persoane au murit din cauza infecției.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • 7 milioane decese în trei ani înseamnă sub 1 la MIE în 3 ani!!!! Înseamnă, per medie grosso modo, mai puțin de 100 de buzoieni în 3 ani, cam 30 de buzoieni pe an, 5-6 pe săptămână. Pandemie nu joacă. Ne mai facem bine la căpuț? Da’ na “or mai fi unii care pun botu”.