Actualitate

S-au afișat rezultatele la Bacalaureatul de toamnă. Dezastru la Buzău

Foto arhiva

Vineri, 25 august, au fost afișate rezultatele la examenul de Bacalaureat, sesiunea a doua. La Buzău, doar câțiva dintre candidați au reușit să obțină diploma de Bac.

A plouat cu note foarte mici, așa că doar circa 30% dintre candidații care s-au prezentat la sesiunea de toamnă au obținut medii de promovare. Concret, conform rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului Educației, au fost 685 de candidați înscriși. Dintre cei 584 prezenți, doar 182 au promovat examenul. Cea mai mare medie a fost 8,68, obținută de un absolvent al Colegiului Mihai Eminescu. Pe de altă parte, 5 candidați au obținut diploma cu media minima 6. De menționat și că rata absenteismului a fost ridicată, 101 tineri fiind absenți.

“La nivelul județului Buzău, rata de promovare (înainte de contestații) este de 31,16 %. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 31,3 %, iar pentru promoțiile anterioare, rata de promovare este de 30,65 %. Au promovat 182 de candidați, dintr-un total de 584 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 144 candidați provin din promoția curentă, iar 38 de candidați provin din promoțiile anterioare. Nu sunt candidați care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat”, anunță IȘJ Buzău.

Rezultatele, AICI.

Rezultatele afișate astăzi nu sunt finale, ci candidații nemulțumiți pot depune contestație.

Contestațiile pot fi depuse vineri, 25 august, în intervalul orar 12:00 -18:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 29 august 2023.

Etichete