Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

FOCAR DE CORONAVIRUS LA PĂTÂRLAGELE! Pacienți din spitalul din oraș, depistați cu COVID-19

Un nou focar de coronavirus în județul Buzău. Noul coronavirus a fost depistat la Pătârlagele, în secția exterioară a Spitalului Sfântul Sava. Testele efectuate în unitatea din Pătârlagele au ieșit pozitive în cazul a 10 persoane. Este vorba despre pacienți cu vârste cuprinse între 65 și 93 de ani. Cum sunt 10 cazuri pozitive, Direcția de Sănătate Publică Buzău a declarat focar de coronavirus la secția exterioară a Spitalului Sfântul Sava și a dispus măsuri pentru limitarea răspândirii virusului.

Cu cazurile de la Pătârlagele, județul Buzău a ajuns să numere 8 focare de coronavirus. Iată lista focarelor active de infecție cu SARS-CoV-2:

-Spitalul Județean de Urgență Buzău – Secția ATI: 14 persoane confirmate pozitiv.

-Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinții Constantin și Elena” Costești: 34 persoane confirmate pozitiv. 

-Azilul de bătrâni ”Încredere, speranță, înțelegere” din Tisău: 36 persoane confirmate pozitiv.

– Complexul de servicii pentru persoane vârstnice ”Alexandru Marghiloman”: 38 persoane confirmate pozitiv.

-O societate profesională notarială: 3 persoane confirmate pozitiv.

-O societate comercială din municipiul Buzău: 4 persoane confirmate pozitiv.

-Fundația ”Alexandru Ioan Cuza” Cernătești: 16 persoane confirmate pozitiv.

-Spitalul privat ”Sfântul Sava”- Secția exterioară Pătârlagele: 10 persoane confirmate pozitiv. 

În toate aceste cazuri, Direcția de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii coronavirusului. Suplimentar, în urma anchetei epidemiologice desfășurate de DSP Buzău la centrele pentru persoane vârstnice și sociale, au fost instituite următoarele măsuri: crearea unor circuite epidemiologice separate la nivelul unității, asigurarea funcționalității spațiului de izolare pentru cazurile suspecte de COVID-19, examen clinic zilnic al tuturor asistaților prin medicul unității.