Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

RAPORT DSP: 12 CAZURI NOI DE CORONAVIRUS! O femeie nu a mai putut fi salvată

Autoritățile din județul Buzău raportează luni, 31 august, 12 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2, din peste 280 de teste efectuate. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 32 și 93 de ani. Din cei 12 pacienți, unul singur a fost testat și diagnosticat într-un laborator privat de analize, restul în spital.

Totodată, autoritățile de sănătate publică anunță și un nou deces înregistrat în rândul bolnavilor COVID-19. Este cazul unei femei în vârstă de 61 de ani, diagnosticată cu multe alte boli. Buzoianca s-a prezentat la Urgențe cu simptomatologie respiratorie. A fost testată și confirmată cu SARS CoV-2 și internată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Însă, tratamentul nu a dat rezultate. Starea de sănătate a femeii s-a agravat. Pacienta a fost transferată pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați. Însă, evoluția clinică a fost nefavorabilă pe fondul problemelor de sănătate pe care le avea, astfel că buzoianca nu a mai putut fi salvată.

De la debutul pandemiei de coronavirus, Buzăul a înregistrat un total de 2246 bolnavi COVID-19. 1681 de persoane s-au vindecat însă 78 au decedat.

78 de pacienți depistați pozitivi dar care au simptome ușoare sau sunt chiar asimptomatici, sunt izolați la domiciliu pentru că nu mai sunt locuri în spitale.