Actualitate SĂNĂTATE

CAZUL INCREDIBIL AL UNEI FEMEI CARE NU S-A INFECTAT, DEȘI A TRĂIT 2 SĂPTĂMÂNI ÎN SECȚIE COVID, FĂRĂ ECHIPAMENT DE PROTECȚIE

O femeie de 71 de ani, din Buzău, care  a  trăit două săptămâni în spital, în secție COVID, pentru a-și îngriji băiatul cu sindrom Down, și care era și infectat cu coronavirus, atrage atenția prin faptul că, deși nu a purtat nicio clipă echipament de protecție, nu s-a infectat. Cazul prezentat de jurnaliștii de la adevărul.ro arată eficiența vaccinului anti-COVID, femeia respectivă fiind vaccinată cu ambele doze, înainte de a ajunge în secția COVID.

Potrivit adevarul.ro, Maria Petcu a fost internată în Spitalul Judeţean din Buzău, pentru a-şi îngriji fiul care suferise o intervenţie chirurgicală. La scurt timp după operaţie, el a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus și a fost transferat în secția de Pneumologie, unde sunt tratați bolnavi infectați cu SARS CoV2. Pentru că bărbatul suferă de o boală cronică, mama sa a cerut în mod insistent să rămână ca îngrijitor. Femeia a fost sfătuită să-şi lase băiatul în grija cadrelor medicale, pentru că era risc foarte mare de a se infecta și ea. Mama a refuzat să-şi abandoneze băiatul, și după ce a menționat că este vaccinată cu Pfizer, inclusiv cu a doua doză, i s-a permis să-și îngrijească fiul.

În tot acest timp, femeia a stat la căpătâiul fiului său, pe care l-a îngrijit, fără a purta echipament de protecție. Surpriza  a venit după mai multe zile când buzoianca a fost testată, iar rezultatul la coronavirus a ieșit negativ. Așa au ieșit și următoarele teste, spre mirarea cadrelor medicale, care speră ca vaccinurile anti-COVID să fie la fel de eficiente în toate cazurile.

Conform medicilor buzoieni, cazul pensionarei din Buzău ar fi prima expunere voluntară la COVID-19 după vaccinare.