Actualitate POLITICĂ

Fostul prefect Silviu Iordache, săgeți înveninate către PNL:”S-a încercat un boicot!”. Avrămescu: ”Și când era cu Marieta Boloș pe motocicletă, tot boicot era?”

La finalul mandatului, fostul prefect al județului Buzău, Silviu Iordache, și-a prezentat, într-o conferință de presă susținută la sediul USR PLUS, bilanțul celor 5 luni și zece zile la vârful Instituției Prefectului.

Surprinzător sau nu, dincolo de bilanțul activității din Prefectură, despre care șansnews.ro a scris AICI, fostul prefect s-a lansat și în subiecte politice, acuzând conducerea PNL că a încercat să boicoteze activitatea Instituției Prefectului. Mai exact, Silviu Iordache a declarat că, de la vârful PNL Buzău, celor doi subprefecți li s-ar fi impus o anumită poziționare în activitatea din Instituția Prefectului:

”E o chestie complicată pentru că, conducerea PNL Buzău a încercat să boicoteze relația pe care eu urma să o am cu cei doi subprefecți. Practic, a încercat să boicoteze activitatea Prefecturii . Dar, cred că am reușit să colaborez cu ambii subprefecți, să colaborez bine, convingându-i că e în interesul cetățeanului ca ei să lucreze. Din păcate, nu ați văzut de la ei proiecte, până acum, nu au ieșit public să anunțe niciun priect în care au fpost implciați. Pentru că nu au voie. E un exemplu de boicot al activității din Prefectură, însă repet, sunt acolo doi oameni cu care am reușit să lucrez.” a declarat fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Declarația lui Silviu Iordache a primit replica liderului PNL Buzău, Gabriel Avrămescu:

”Am văzut că, la bilanțul de mandat, domnul Iordache se lăuda cu realizările, pe fond funciar, ale subprefectului Viorel Holban, cu reușitele campaniei de vaccinare de care s-a ocupat doamna Marieta Boloș. Boicot cred că a fost doar în capul dumnealui, în niciun caz nu a existat de la noi  vreo astfel de intenție, mai ales că eu mi-am exprimat, de la începutul mandatului, disponibilitatea de a-l sprijini , având în vederea experiența pe care am avut-o în anul anterior, în funcția de prefect. Faptul că dumnealui a fost surprins că a ajuns în funcția aceea, că nu se aștepta niciodată să ocupe o funcție de genul acesta și că nu a putut să gestioneze cum trebuie, asta nu înseamnă că are vreo vină Partidul Național Liberal. Am înțeles că a afirmat că am chemat subprefecții la sediu să discutăm cu ei pe tema asta, ceea ce este complet fals. Poate a uitat dl. Iordache cum s-a plimbat cu doamna Boloș pe motocicletă sau cum s-au dus cu domnul Toma la petrecere, în Marghiloman (Parcul Marghiloman), când au stat împreună la masă. Și atunci tot boicot a fost?”

Silviu Iordache și Marieta Boloș, pe aceeași motocicletă, în perioada de început de mandat

Liderul PNL Buzău a adăugat și faptul că singura conferință comună susținută de PNL și USR PLUS, la Buzău, a fost organizată tot la inițiativa conducerii liberale.

”Nu înțeleg atacurile acestea. Pe de altă parte, având în vedere contextul din ultima vreme, când constatăm o stare de nervozitate în rândul PSD, la nivelul municipiului Buzău, în zona primarului Toma, e normal ca și domnul Iordache, ca un fin cunoscător al stilului PSD, să atace tot Partidul Național Liberal.” a adăugat deputatul Gabriel Avrămescu.