Actualitate

(FOTO) Afaceri puse pe chituci? Mai multe magazine din Buzău pun (temporar) lacătul pe ușă

Se lucrează de zor la proiectul de modernizare a Pieței Dacia și a împrejurimilor. După luni bune în care aproape că nu s-a mișcat un pai, în ultima perioadă lucrările au avansat, astfel că noua înfățișare a centrului municipiului începe să prindă contur. Proiectul a ajuns, însă, într-o etapă în care sunt necesare noi restricții. În curând, accesul pietonilor în zona magazinelor aflate vis-a-vis de Platoul Dacia, din zona Hotelului Pietroasa până la Aleea Trandafirilor, va fi interzis. Măsura este necesară pentru a permite echipelor de muncitori să lucreze la refacerea trotuarului respectiv.

Astfel, timp de două săptămâni, buzoienii care obișnuiau să folosească această rută pentru a ajunge la farmacia din zonă, la cafenele sau la celelalte magazine, nu vor mai avea acces.

Mai mult, noile restricții îi afectează și pe reprezentanții magazinelor. Unitățile respective vor trebui închise în perioada derulării lucrărilor, pentru că accesul va fi interzis total în acea arie. Ceea ce înseamnă că magazinele vor fi închise circa două săptămâni, ceea ce se traduce prin pierderi importante pentru agenții economici respectivi.