Actualitate

(FOTO) Vor parcare pentru sportivi! Căile de acces se blochează pe durata antrenamentelor

După ani în care s-a lucrat la proiectul pentru noua bază sportivă de pe amplasamentul fostei arene Concas, a apărut o nouă problemă: părinții care își aduc copiii la antrenamente și meciuri de fotbal nu au unde să își parcheze mașinile. Locurile de parcare sunt limitate, iar în afara parții carosabile nu pot fi lăsate, din cauza vizibilității reduse.

Concret, la orele la care tinerii au meciuri, mașinile sunt parcate peste tot, de la trotuare la spațiile verzi, trecerile de pietoni și carosabil, după cum a semnalat un buzoian.

”Buna ziua, domnule primar. Vă rog să analizați oportunitatea amenajării unor parcări în zona stadionului Concas, pe strada Granitului. Zona este frecventată de foarte mulți părinți care își aduc copiii la antrenamentele de fotbal și se aglomerează foarte tare”, a scris un buzoian pe platforma Buzău City Report.

Un alt aspect important, care merită să fie luat în calcul, este că buzoienii, nevoiți să fie inventivi când vine vorba de găsirea unui loc de parcare, ajung chiar să blocheze căile de acces ale firmelor din zonă.

”Mulți sunt nevoiț să parcheze în mijlocul străzii, blocând accesul în și din curțile firmelor din zona. O posibilă soluție ar fi o decopertare parțială și betonarea/asfaltarea câtorva locuri de parcare.”

Deocamdată, nu a fost anunțată o soluție pentru descongestionarea zonei, însă municipalitatea are obligația de a găsi soluții înainte ca situația să devină sufocantă pentru riverani. În plus, cei din urmă au și posibilitatea de a se adresa Poliției Rutiere în cazul în care se menține haosul în privința parcărilor.