Actualitate

(FOTO) Apartament în flăcări! O bătrână a fost transportată la spital

A fost panică la primele ore ale dimineții în cartierul Obor, din municipiul Buzău. Un apartament a fost cuprins de flăcări, un fum gros inundând casa scării.

Focul a fost semnalat într-un apartament în care se afla o bătrână de 91 de ani. Femeia locuia cu fiica sa, dar la momentul la care focul a izbucnit aceasta din urmă nu se afla acasă. Pompierii chemați de martorii care au văzut fumul gros ieșind din apartamentul bătrânei au intervenit aproape jumătate de oră până au lichidat incendiul.

Salvatorii au scos-o rapid pe bătrâna care se afla în casa cuprinsă de foc, femeia fiind transportată la spital. La momentul postării acestei știri, bătrâna este stabilă, ea fiind în investigații la Spitalul Județean.

“În aceasta dimineața, in jurul orei 8, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la un apartament de pe raza municipiului Buzău. Incendiul s-a manifestat cu degajari mari de fum, la nivelul bucătăriei, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. La momentul sosirii la fața locului, salvatorii au identificat în interiorul apartamentului o persoana de sex feminin in vârstă de 91 de ani, ce a fost evacuata și ulterior evaluata medical de către echipajul Serviciului de Ambulanță Judetean prezent la fața locului”, transmite ISU Buzău.

Nu a fost nevoie de evacuarea locatarilor. Un singur locatar din bloc a ieșit singur din casă, speriat de ceea ce se întâmpla. În schimb, pompierii le-au recomandat celorlalți locatari să deschidă toate ferestrele pentru a aerisi cât mai bine locuințele, fumul ajungând atât pe casa scării, cât și în câteva apartamente.

Pompierii au stabilit că focul a pornit, cel mai probabil, de la o candelă nesupravegheată.

Etichete