Actualitate

(FOTO) Așa trebuie să arate o școală modernă! Comuna din Buzău în care un ONG a făcut transformări uluitoare

Săli de clasă modernizate și zugrăvite, bănci noi, toalete moderne. Cu alte cuvinte, o școală modernă în care elevii vor fi în siguranță și vor avea parte de toate condițiile pentru a desfășurarea orelor.

Prima zi din noul an școlar va veni cu o mare surpriză pentru elevii școlii gimnaziale din Costești. În ultimele luni, școala lor a trecut printr-un amplu proces de modernizare, căpătând un cu totul alt aspect. Clasele cu dușumea, ferestre și bănci pe care trecerea timpului și-a pus amprenta, instalații sanitare învechite, toate au fost schimbate, fiind readuse la viață printr-un proiect implementat de Asociația BookLand. Sobele de teracotă au fost dărâmate, locul lor fiind luat de calorifere.

Sursa foto BookLand România

Nu doar clădirea școlii, ci și curtea a fost înfrumusețată, punând umărul la toate activitățile inclusiv copiii.

Interiorul școlii este gata, urmând ca imobilul să fie izolat termic printr-un proiect derulat de autoritățile locale cu fonduri obținute printr-un program guvernamental.

“Scoala Gimnaziala din Costesti (jud Buzau) a fost renovata de Asociatia BookLand (cu ajutorul a peste 40 companii private) in doua etape (Feb-Mar’22 & Feb-Iul’23). Am reparat si zugravit peretii, am turnat sape de ciment in locul pamantului de sub dusumelele vechi, am montat parchet, gresie si mocheta, am montat balustrade, am inlocuit usi, corpuri de iluminat si calorifere, am montat jaluzele si glafuri la ferestre, am schimbat instalatia sanitara si am transformat complet toaleta scolii, am adus mobilier, am montat pavele si borduri si am plantat flori / butasi de trandafir in curtea scolii. Elevii si profesorii scolii s-au implicat exemplar in pictarea peretilor, in montarea articolelor de mobilier, ajutand si la curatenia generala”, anunță Mihaela Petrovan, președinte Asociația BookLand.

Procesul de transformare a școlii din Costești într-una colorată, care emană bună dispoziție, într-o clădire sigură pentru elevi și profesori, va fi prezentat pe larg joi, 17 august. La inaugurarea școlii gimnaziale va fi prezent celebrul actor și regizor de teatru născut la Nehoiu, Dan Puric, ambasador BookLand.