Actualitate

(FOTO) Au lăsat „civilia” și au intrat în poliție. Zeci de tineri, repartizați în județul Buzău

Poliția buzoiană, care se confruntă de ceva vreme cu un deficit important de personal, primește forțe proaspete. Aproape 70 de tineri vor îmbrăca de acum încolo uniforma de polițist, fiind repartizați astăzi în diverse compartimente și servicii.

Pe de o parte, este vorba despre 16 absolvenți ai școlilor de agenți de poliție, iar pe de altă parte de 53 de polițiști încadrați prin recrutare din sursă externă. 24 de polițiști își vor desfășura activitatea în mediul urban și 45 în mediul rural.

“Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcțiile vacante existente, avându-se în vedere situația operativă înregistrată la nivelul județului Buzău, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului. Specializările în care vor profesa noii polițiști sunt ordine publică, rutieră, investigații criminale, comunicaţii şi informatică, analiza şi prevenirea criminalității”, anunță IPJ Buzău.

Timp de 6 luni, respectiv 12 luni, după caz, fiecare dintre ei se va afla sub îndrumarea unui tutore, un polițist cu experiență care îl va ghida în carieră.