Actualitate

(FOTO) Parcometru nou, mai puține roți blocate? Vezi, AICI, unde a fost amplasat aparatul

Un parcometru nou a fost montat astăzi pe strada Ion Băieșu, după ce zeci de buzoieni au întâmpinat probleme cu plata parcării pentru această zonă. Cetățenii din zonele rurale se plângeau că nu găseau parcometrul aflat la capătul străzii sau că așteptau foarte mult până puteau plăti. Pe de altă parte, însă, se plâng buzoienii, angajații Urbis Serv au o viteză de reacție rapidă, iar roțile ajung să fie blocate rapid.

„Foarte prompți angajații Urbis din parcările cu taxă ale urbei noastre. Nici nu te dai jos bine din mașină că ei și-au făcut deja apariția și până să apuci să faci plata la parcomat ți-au și pus în parbriz bilețelul cu poza mașinii și ce mai scrie pe-acolo, semn că, din punctul lor de vedere, n-ai plătit parcarea și riști să-ți iei amendă și poate chiar și „caracatiță” pe roți! Degeaba le arăți că tocmai ai făcut plata și că nu trebuiau să se grăbească cu pozatul și notificatul, primești același răspuns plictisit de forma „lasă bre, că nu-i nimic”.
Poate așa o fi, numai că la o analiză simplă, sunt zeci de situații de acest gen, care se petrec zilnic, când se printează astfel de notificări fără rost. De unde se plătesc toate aceste consumabile folosite, adică tonerul și hârtia specială, dacă nu din banul public? Dacă sunt imprimate zilnic astfel de notificări, fără o verificare mai precisă a situației, toate acestea se cam adună și încet, încet, putem vorbi de o risipă a banului public, nu?
Cineva ar trebui să analizeze această situație și chiar să impute angajaților de la parcări consumabilele utilizate nejustificat fără o verificare mai promptă a situației autoturismelor în cauză, după mai multe minute de la constatarea apariției acestora în parcare.Constatăm că la bătaia de joc la adresa banului public se cam pricep cu toții, de la ăi mai mici din schemă și asta nu e deloc de bine!, scrie un buzoian pe platforma Buzău City Report.

Noul parcometru este montat chiar în zona Direcției de Statistică de pe strada Ion Băieșu și este funcțional.

Săptămânile trecute, zeci de buzoieni s-au ales cu roțile blocate în apropierea acestei zone, dovadă fiind postările de pe rețelele de socializare.

Sursa-Infotrafic