Actualitate

(FOTO) Autobuz electric, în curtea ISU Buzău. Zeci de persoane au privit cu maximă atenție

Sursa ISU Buzău

Zeci de autobuze electrice care ar urma să le înlocuiască pe cele cu care circulă în prezent buzoienii în municipiul reședință de județ urmează să fie achiziționate de municipalitate. Deja în parcul auto al Trans Bus au ajuns 13 astfel de vehicule electrice. Până când în oraș vor fi instalate stațiile de încărcare și vor fi finalizate lucrările de modernizare a străzilor pe care vor circula autobuzele, un astfel de vehicul a fost prezentat miercuri, 27 aprilie, pompierilor din Buzău.

Ținând cont de tipul noilor autobuze, de noua tehnologie, un reprezentant al producătorului le-a prezentat salvatorilor vehiculul, dotările acestuia și modul în care funcționează. Totul pentru ca pompierii să fie pregătiți să intervină ca la carte în caz de nevoie, după ce autobuzele electrice vor începe să circule prin oraș.

“Astăzi, în cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău, a avut loc o activitate de prezentare a noului tip de autobuze electrice ce vor intra in dotarea S.C. TransBus S.A. Scopul acestei activități este de cunoaștere a caracteristicilor funcționale, și a modului specific de intervenție în cazul producerii unui incendiu. Activitatea a fost posibilă cu sprijinul domnului inginer Gică Toader, director TransBus, ce a facilitat participarea unui reprezentant din partea firmei producătoare a mijloacelor de transport, care a expus pompierilor modul de funcționare al acestuia dar și amplasarea principalelor componente”, anunță ISU Buzău.

Până în prezent, 13 autobuze electrice achiziționate de autoritățile locale prin două programe derulate cu fonduri europene au ajuns în curtea Trans Bus. În lucru mai sunt alte două proiecte, prin care ar urma să fie cumpărate alte aproape 50 de vehicule moderne și prietenoase cu mediul.