Actualitate

(FOTO) Bradul de Crăciun a ajuns în Parcul Crâng. E primul an în care arată așa!

Premieră la Târgul de Crăciun din municipiul Buzău. Anul acesta, bradul care va fi împodobit de sărbători pentru a aduce magia acestei perioade din an este unul argintiu, de o frumusețe aparte. La fel ca în anii trecuți, pomul care îi va bucura în următoarea lună pe toți buzoienii a fost donat municipalității de o familie din oraș.

Deși aveau în curte un brad deosebit, care se înălța lângă casa lor de 20 de ani, buzoienii au decis că este momentul să renunțe la pom. Au găsit ocazia perfecta. Când au auzit apelul public al autorităților locale, aflate în căutarea unui brad de Crăciun, oamenii nu au stat pe gânduri: au luat legătura cu autoritățile și au anunțat că își doresc să doneze ei orașului bradul pentru sărbători.  

”Bradul provine și în acest an tot din municipiul Buzău, mai exact de pe strada Libertății. E un brad argintiu și, după cum se știe, aceștia cresc foarte greu.  Bradul are în jur de 20 de ani, iar familia care îl avea a fost nevoită să îl sacrifice pentru că își doresc executarea unor lucrări edilitare în gospodărie pentru extinderea locuinței motiv pentru care doreau să sacrifice acest frumos exemplar”, a explicat viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu.

Bradul a fost tăiat din curtea buzoienilor, iar azi a fost amplasat în Parcul Crâng, pentru a fi împodobit. Deși pomul de Crăciun de anul acesta nu este la fel de înalt cum au fost cei din anii trecuți, oamenii se vor putea bucura de frumusețea aparte a copacului.

”Chiar dacă este un brad mai mic ca înălțime față de anii trecuți, ținem minte, în Piața Daciei eram întâmpinați de un brad mult mai înalt, iată că bradul din acest an este unic în felul său pentru că este pentru prima dată când avem un brad argintiu care, spun eu, compensează prin frumusețe și prin faptul că și-a păstrat inclusiv conurile, astfel că este deja împodobit în mod natural”, a mai declarat Ionuț Apostu pentru Șansa News.

Odată instalat bradul în parc, urmează împodobirea sa, dar și amplasarea căsuțelor în care comercianții își vor etala produsele de Crăciun, precum și a tiribombelor din Orășelul Copiilor. Acesta își va deschide porțile pe 1 Decembrie.