Actualitate

(FOTO) Cade, cade copacul! Și a căzut! Pericolul pândește, la tot pasul, în acest cartier

Un incident extrem de grav s-a produs, joi dimineață, în cartierul Micro XIV. Un copac înalt de câțiva metri s-a prăbușit din senin în parcarea de lângă blocurile de pe Aleea Paltinilor. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit, sau ca mașinile aflate în parcare să nu fie avariate.

Incidentul a fost semnalat redacției șansanews.ro de o locatară din zonă. Potrivit acesteia, totul s-a întâmplat dimineață, în jurul orei 9:00. Din senin, un copac cu o înălțime de circa 10 m s-a prăbușit. În fotografiile de la fața locului, transmise redacției, se poate observa clar cum rădăcinile arborelui s-au rupt iar copacul a căzut într-o parte. Arborele s-a prăbușit milimetric pe lângă o mașină aflată în parcare, ajungând până lângă peretele blocului. Buzoienii care locuiesc în zonă au tras o sperietură zdravănă.

 “Astazi dimineața,în jurul orei 9 s-a prăbușit un copac destul de gros…și înalt de vre-o 12 metri…rămas după o toaletare anterioara ..cu 4-5 luni în urma în cart.Micro 14 /Aleea Paltinilor .
Norocul nostru, tuturor locatarilor care parchează mașinile pe alee ….a fost ca nu a fost nici-o victima ..și nici-o masina avariata …a căzut milimetric,pe lângă una din mașini…! Putem spune ca a fost o minune de Sf.Dumitru ,pe care îl prăznuim astăzi!”

Buzoienii au sunat la 112 iar o echipă de la Urbis a ajuns la fața locului și a ridicat copacul. Potrivit muncitorilor, a fost vorba despre un tei, cu rădăcinile putrede.

Din fericire, copacul care a căzut astăzi în cartierul Micro XIV nu a făcut nicio victimă și nici pagube materiale. Însă, acest caz vine ca un semnal de alarmă. În ultima perioadă, în cartierul Micro XIV s-au înregistrat cele mai multe incidente de acest gen. Fie că a fost vorba despre furtuni, fie pur și simplu din senin, aici s-au înregistrat cei mai mulți copaci căzuți pe domeniul public. Mai mult, a fost un caz extrem de grav, când o femeie a fost surprinsă de un copac și a fost rănită. Detalii, AICI.

Dar, în ciuda tuturor acestor situații, pare că nu s-a luat nicio măsură pentru o evaluare reală a stării arborilor din acest cartier, astfel încât să fie eliminate riscurile căderii copacilor și avarierii mașinilor, sau, mai grav, rănirii persoanelor aflate în preajma arborilor.